X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je včeraj spregovoril o aktualnem dogajanju v klubu v trgovini Real Madrida na stadionu Santiago Bernabeu, pri čemer je predstavil svojo nove Adidasove rokavice in nogometne čevlje, potem ko je zamenjal opremljevalca osebne opreme.

“Ne morem si prizadevati še za več, ker sem že sedaj na najboljšem možnem mestu. Sem vsako leto starejši, bolj zrel in vsako leto bolj izkušen. Počutim se boljše, kot sem se počutil pred leti, ker boljše poznam sebe. Na kolektivni ravni imamo zelo dobro sezono. Delamo na tem, da bi bile naše predstave konstantne, kar je tudi cilj, ki smo si ga zastavili na začetku sezone. Pred nami je še dolga pot, vendar pa si želimo ohraniti upanje za naslov v vseh treh tekmovanjih. Najtežji meseci so še pred nami in zato želimo biti sveži v marcu in aprilu, da bi se lahko borili za naslove.”

“Naša skrivnost je konstantnosti ekipe, smo ambiciozni in si želimo napredovati. To je praktično nova ekipa in v lanski sezoni je bila obnovljena z mlajšimi igralci. Ne bo enostavno, vendar pa želimo še nekoliko več v letošnjem letu. To je naš cilj.”

“Dobro opravljamo svoje delo in sam razmišljam le o Real Madridu. Še naprej želimo dobro delati, da bi ostali na prvem mestu tudi ob koncu sezone in da bi s tem osvojili ligaški naslov. Osredotočeni smo na to, vendar pa ne bomo zato zapostavljali ostala tekmovanja. Liga je za nas ves čas na kocki. Zavedamo se, kaj se je zgodilo proti Levanteju in Racingu, kjer smo izgubili pet točk. Od takrat nam je uspelo it naprej in celo povečati našo prednost pred Barcelono. Tisti, ki nam sledijo, morajo obvezno zmagati, da ne bi še bolj zaostajali.”

“Morali bomo počakati in nato bomo videli, kdo bo naš nasprotnik v Copa del Rey (intervju je bil opravljen še pred je bil znan nasprotnik Reala v četrtfinalu španskega kraljevega pokala, op.p.). Lahko bi to bodisi Barcelone ali Osasuna. Ne smemo biti obsedeni s to tekmo, čeprav bo bela. Žreb zna včasih biti malo muhast, vendar pa moramo sami sedaj samo počakati. Naše misli so že usmerjeno v tekmo na Mallorci. O manj stvari razmišljaš, boljše je, saj preveč stvari naenkrat predstavlja dodaten napor. V lanski sezoni smo igrali štiri tekme proti Barceloni v zelo kratkem času in enako se lahko zgodi še enkrat v tej sezoni. Poskušali bomo igrati dobro na obeh tekmah, da bi se uvrstili v naslednji krog tekmovanja. Bili so boljši v zadnjem času, vendar pa se veliko spreminja od ene do druge tekme. Naredili bomo še korak naprej, če bomo osvojili ligaški naslov in se uvrstili v finale Lige prvakov, vendar pa vemo, da to ne bo lahko.”

“Vse dokler čas je gre naprej, se ne zaveš preteklih stvari. Zahteve so vsako leto visoke. Sam se bom tako šele resnično zavedal, da sem bil štiri zaporedna leta imenovan za najboljši vratar na svetu, ko se bo končala moja kariera. Vse to si vedno prizadevamo osvojiti, ko smo še otroki. Sam sem osvojil to nagrado prvič v 2008 in zato sem ponosen, da mi je to uspelo še enkrat, vendar pa se zelo nerad hvalim s tem.”

“Cristiano Ronaldo je zelo tekmovalen igralec, ki se vedno trudi in si želi igrati po svojih najboljših močeh. Ljudje bodo vedno veliko spraševali o njem, ker je takšne vrste igralec. Sam si želi igrati po svojih najboljših močeh zase in za klub. Navijači na Santiago Bernabeu so zelo zahtevni in to je dobra stvar. O njegovi kvaliteti ni nobenih dvomov in on je vedno imel podporo navijačev.”

“Rad bi osvojil Ligo prvakov in La Liga sedaj, ko sem osvojil naslov Copa del Rey. Upamo, da bomo slednjo prav tako osvojili še enkrat, čeprav ne bo lahko.”