X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na včerajšnji tiskovni konferenci analiziral današnjo tekmo proti Mallorci, pri čemer je dejal, da ima omenjena tekma največjo prioriteto v tem trenutku.

“V ligi se bomo pomerili proti Mallorci, tako da trenutno nima nobenega smisla govoriti o Barceloni. To je dobro za medije, ker boste s tem imeli večjo prodajo in boste manj delali, vendar pa sam ne bom že sedaj razmišljal o njih, ker me ne zanimajo v tem trenutku.”

“Osvojitev La Lige je naša prednostna naloga. Tekma proti Mallorci je zelo pomembna in trenutno je zato to najbolj pomembna tekma. V igri bodo tri pomembne točke in moramo jih osvojiti kar se da veliko, da bi s tem preprečili našim najbližjim zasledovalcem, da nas dohitijo. Za zmago bomo morali igrati po svojih najboljših močeh. Lani smo tam izgubili točke in tudi letos ostaja tveganje, da se to zgodi. Mallorca je občutno napredovala in njihova morala je zelo visoka po toči zadetkov, ki so jih dosegli na zadnji tekmi Copa del Rey. Trenutno so boljši kot kdajkoli prej.”

“Upam, da prihajajoča dvoboj Copa del Rey ne bo zmotila mojih varovancev. Pred nami sta tekmi proti Mallorci in Athletic Bilbaou, ki bosta dovolj težki, da bi lahko izgubili osredotočenost. Sam bom zaradi tega naredil vse kar bom lahko, da to preprečim. Tekma proti Mallorci je trenutno najbolj pomembna, tako kot vse druge tekme v ligi. To je naša prednostna naloga. Tekmovanje v Copa del Rey je prav tako pomembno tekmovanje in se bomo tudi v pokalu borili za naslov. Smo trenutno branilci naslova, toda liga je preveč pomembna za nas, da bi se osredotočili na druge tekme, ki so prav tako pomembne, ne pa trenutno toliko kot ligaška tekma.”

“Di Maria nima nobene možnosti, da bi prišel na listo vpoklicanih igralcev in bomo morali, če no okreval do naslednjega tedna. Ne bomo uporabili nobenega sistema rotacije igralcev ali drastičnih sprememb v prvi postavi. Prav tako ne smemo obžalovati poškodbe Khedire, ali bodisi to poškodbo uporabiti kot izgovor. Je pomemben igralec in ga bomo pogrešali, vendar pa je to vse. V lanski sezoni smo izgubili tudi Higuaina, pa ni bilo težav, ker je za takšne stvari tukaj ekipa. Tisti, ki bodo dobili priložnost, se bodo morali dokazati, da so igralci vredni Real Madrida.”

“Carvalho trenira brez omejitev in ni več na zdravniški listi poškodovanih, vendar pa tokrat ne bo potoval z nami na Mallorco, saj se še mora navaditi na tempo tekmovanj. Trenutno se zdi, da ne morem najti pravega mesta za Sahina. Pravkar je zaključil priprave, ki bi jih moral opraviti pred sezono, poleg tega pa še ni odigral veliko tekem. Še naprej mora trdo delati, da bo pripravljena, ko pride njegov čas.”

“Drugo polovico sezone bomo začeli z istimi igralci, kot smo jih imeli na začetku. V to smo prepričani. Nismo zainteresirani ne za nakupe, niti ne za prodajo igralcev.”

“Cristiano Ronaldo je napadalec in učinkovitost njegovih prostih strelov je potrebno primerjati z igralci drugih ekip na istem igralnem položaju, če je to tisto, kar nekdo želi primerjati. Ali imate statistiko za ključne napadalce drugih ekip? Govorimo o zlatem čevlju! In govorite o statistiki? Moj bog … Samo en igralec je zabil več kot Cristiano, pa še ta igra v Afganistanu ali Kazahstanu … Estoniji? V Estoniji!