X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred prvo tekmo četrtfinala Copa del Rey proti Barceloni spregovoril za medije.

“Najboljši možni rezultat proti Barceloni bi bil, da bi zmagali tekmo. Ekipa, ki bo izločena iz Copa del Rey bo igral dve tekmi manj v februarju in mi dejansko si želimo igrati te dve tekmi. Bo odlična tekma in poskušali bomo vse narediti za zmago. To ni poletni turnir, tako da bomo zaigrali po svojih najboljših močeh. Copa del Rey je naša tretja prednostna naloga v tej sezoni, vendar pa bomo jutri poskušali zmagati. Čeprav to ni prednostni cilj, pa je jutrišnja tekma najbolj pomembna, saj nihče ne igra, da bi izgubljal.”

“Cristiano Ronaldo je dobro opravil svoje delo na tekmi proti Mallorci. V zadnjem letu in pol je dosegel veliko zadetkov, prav tako tudi veliko hat-trickov. Kraljevi pokal smo osvojili zahvaljujoč njegovemu zadetku. Ampak sem se počutil najbolj veselega in ponosnega, zaradi igre, ki jo je prikazal v drugem polčasu proti Mallorci. Garal je kot žival in delal tisto, kar je ekipa potrebovala. Priboril je ogromno žog in tekmo končal povsem izčrpan. Po tekmi sem mu dejal, da že dolgo nisem bil tako ponosen nanj in da mu ni potrebno doseči zadetek, če bo tako igral.”

“Di Maria bo na seznamu vpoklicanih igralcev. Ni še popolnoma pripravljen za igro, kot smo upali. Nimamo najboljšega občutka glede tega, vendar pa bomo morali počakati. Je med vpoklicanimi igralci, vendar pa ne bom objavil začetne postave, ker še ne vem, katero bom uporabil, čeprav vam ne bi namignil nobene stvari tudi, če bi jo vedel. La Ligi je naša prednostna naloga in ne bom rekel ničesar drugega.”

“To je ene vrsta tekme, na kateri bom bil kritiziran, ker bi uporabil Ramosa na mestu desnega bočnega branilca, čeprav je odličen centralni branilec. Če bi Coentrao igral na desnem boku, me bodo kritizirali, ker je levičar. Če bi igra Lass tam, bi me kritizirali, ker na sredini igra namesto njega Khedira. Če bi Pepe igral kot centralni branilec, bi me kritizirali, ker bi rekli, da je boljši na sredini in če bi ga dal na sredino, bi rekli, da mora igrati v obrambi. Če začnem s tremi v zvezni vrsti, boste rekli, da moramo igrati bolj napadalno in če bi igrali napadalno, bi me prav tako kritizirali, ker naj ne bi razmišljali glede povratne tekme. Če bi igral Higuaín, bi rekli, da je Benzema v fantastični formi. Če bi dal v igro Benzemaja, bi rekli, da je bil Higuaín odločilen proti Mallorci.  Najbolje bi bilo, da greste jutri v kino, pa boste potem govorili kritike.”

“Mogoče in potrebno je, da se Carvalho znova pridruži ekipi že v januarju. Ramos in Lass imata oba vsak po štiri rumene kartone in veliko ostalih igralcev, kot so to Pepe, Arbeloa in Fabio, imajo po tri rumene kartone. Vsi igralci so potrebni. Carvalho bo pripravljen, da se odzove kadar bo to potrebno.”

“Barcelona je odlična ekipa in mogočen nasprotnik ne glede, koliko branilcev uporabljajo proti nam. Moj odnos z Barcelone je takšen, kot je to vedno bil in tako nimam težav z njimi. Sicer pa jih tudi nikoli nisem imel.”