X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Özil na zadnjih treh tekmah prispeval 5 asistenc

Mesut Özil je na zadnjih tekmah znova pokazal svoje odlične sposobnosti podaj, katerih rezultat je bil nato zadetek. Nemški vezist Real Madrida je tako na zadnjih treh tekmah proti Granadi, Malagi in Mallorci prispeval kar 5 asistenc, s čimer se je povzpel že na drugo mesto na lestvici najboljših asistentov La Lige. Özil je v La Ligi v letošnji sezoni prispeval devet asistenc, tako da je pred njim samo Angel di Maria, ki je prispevala 13 asistenc.

Ozil je prikazal mojstrsko predstavo pri zmagi ekipe s 5-1 proti Granada, kjer je dvakrat asistiral za zadetek Benzemju in še enkrat Sergiu Ramosu. Francoskemu napadalcu je znova asistiral tri dni kasneje na tekmi proti Malagi na stadionu La Rosaleda. Prejšnji konec tedna je Ozil zabeležil novo asistenco na tekmi proti Mallorci, potem ko je z lepo podajo pomagal Higuainu do izenačujočega zadetka.

Mesut ima eno ključnih nalog v ekipi Real Madrida, saj skrbi za povezanost med vezno linijo kraljevega kluba in napadom, ker je dokazal že v lanski sezoni, ko je zbral kar 17 asistenc. Trenutno je Nemec v La Ligi zbral devet asistenc, s čimer je na lestvici najboljših asistentov na drugem mestu, takoj za Di Mario (13 asistenc). V prvi peterici najboljših asistentov lige je na četrtem mestu tudi Cristiano Ronaldo, ki je zaenkrat zbral 6 asistenc.

PET ASISTENC OZILA NA ZADNJIH TREH TEKMAH
TEKMA MINUTA GOL STRELEC GOLA
Real Madrid 5-1 Granada 18′ 1-0 Benzema
Real Madrid 5-1 Granada 33′ 2-1 Sergio Ramos
Real Madrid 5-1 Granada 50′ 4-1 Benzema
Malaga 0-1 Real Madrid 72′ 0-1 Benzema
Mallorca 1-2 Real Madrid 71′ 1-1 Higuain