X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je po koncu tekme proti Barceloni na Santiago Bernabeu spregovoril z novinarji.

Dvoboj še ni odločen. Vse je še odprto, a bo naša naloga zahtevna. Taki dvoboji niso posamezne tekme. Trudili smo se nadzorovati potek tekme in smo se trudili zadeti, prav tako pa smo tudi pričakovali, da bo nasprotnik puščal prostor za naše protinapade, ko bo poskušal doseči zadetek. Z zadetkom smo dosegli, kar smo želeli, saj smo jih s tem spravili v položaj, v katerem so izgubljali z 1-0, toda pa si nato ne bi smeli privoščili, da prejmemo zadetek iz prekinitve.

“Nisem pričakoval, da bomo že na začetku drugega polčasa prejeli zadetek iz prekinitve. Želeli smo zadržati vodstvo 1-0 in se izogniti napakam, ki smo jih počeli v prvem polčasu. 1-0 je slab rezultat za gostujoče moštvo in pričakovali smo, da bo Barcelona v nadaljevanju bolj dominirala in nam tako pri iskanju izenačenja puščala več prostora, vendar pa smo prejeli zadetek iz prekinitve. Ekipa, ki želi premagati Barcelono, ne sme prejeti takšnega zadetka. Pričakovali smo, da bomo imeli več priložnosti preko protinapadov. Prejeti gol tik po začetku drugega polčasa je seveda psihološka obremenitev, medtem ko je nasprotnika še kako dvignil. Za Barcelono je bilo to dobro in posledično je zadela še enkrat.”

“Prevzemam odgovornost na svoja pleča, kar je logično, saj sem odgovoren za svojo ekipo, še zlasti tedaj, ko izgubimo. Zmaga ima veliko očetov in tako smo vsi skupaj slavili naš lanski pokalni naslov, toda porazi pripadajo le meni. Dolgo sem v nogometu in to razumem.”

“Altintop in Carvalho sta odigrala zelo dobro. Altintop je bil dober in je pokazal svojo pravo osebnost s svojimi psihološkimi in fizičnimi napori. Tudi Carvalho je bil zelo dober. Oba sta bila na razpolago trenerju in ekipi na težki tekmi brez strahu, ali da bi iskala kakršno koli opravičilo. Najlažja stvar za Carvalha bi bila, če bi rekel, da še ni pripravljen za igranje, toda Carvalho je Carvalho in vedel sem, da lahko računam nanj. Glede Cristiana lahko rečem, da je bil naš najboljši igralec.”

Tega, kar je Pepe storil, nisem videl. Moram si ogledati posnetek. Pepe je sicer na tekmi opravil dobro delo za ekipo, toda če se je zgodilo še kaj drugega, in če je bilo njegovo dejanje namerno, bo jasno kaznovan.”

“Sedaj moramo moramo hitro pozabiti na poraz in vse sile usmeriti v pripravo na naslednjo tekmo proti Athletic Bilbaou. Pokal je naša tretja prioriteta. To sem rekel že pred tekmo in nič se ni spremenilo. Na prvem mestu je prvenstvo in zato že razmišljamo le o naši tekmi proti Athleticu.”