X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-2 Barcelona

imageshack.us

Real Madrid se včeraj nikoli ni predal, saj je to že zapisano identiteti kluba in njegovi zgodovini. Prav zaradi tega bodo varovanci Joseja Mourinha, po včerajšnjem porazu na Bernabeu, na povratni tekmi na Camp Nou poskušali vse za napredovanje, potem ko imajo beli le en zadetek zaostanka za napredovanje v polfinale Copa del Rey. Jose Mourinho se je odločil za nekatere presenetljive spremembe v začetni postavi, kjer sta začela tudi Altintop in Carvalho. Real Madrid je v prvem polčasu prikazal odlično predstavo, ki jo je kronal z zadetkom Cristiana Ronalda. Gostje so po odmoru bili boljši nasprotnik na igrišču, tako da jim je uspelo napraviti preobrat in slaviti sredi Madrida, potem ko je imel Benzema lepo priložnost za izenačenje, vendar pa je po strelu z glavo zadel le vratnico.

Real Madrid je že od samega začetka naprej vedel, kaj mora storiti, tako je domači Real igral zelo enotno in združeno, kar je očitno presenetilo Barcelono, potem ko je Real pri tem še z dolgimi podajami izkoriščal hitrost Ronalda in Benzemaja. Pri tem ni bilo pomembno, da so imeli varovanci Guardiole večino časa posest žoge v svojih nogah, dokler niso bili prav nič nevarni pred vrati Casillasa. V 11. minuti je Fabregas izgubil žogo na sredini igrišča, kar je izkoristil Karim Benzema, ki je na levi strani našel hitrega Cristiana Ronalda, ki je s strelom po tleh med nogama ugnal ne najbolje postavljenega Pinta ter tako poskrbel za val navdušenja na Santiago Benrabeu. Šele po prejetem zadetku so gostje začeli igrati nekoliko boljše v napadu, vendar pa je izenačenje pred polčasom z dvema obrambama preprečil Casillas.

Začetek drugega polčasa (49. minuta) je Barcelona izenačila, potem ko je Xavi izvedel kot, v kazenski prostor pa je iz drugega plana priletel Puyol in z glavo izenačil. V 58. minuti je Altintop lepo najprej iz igre vrgel Iniesto, nato pa še lepo podal pred vrata, kjer je bil najvišji Benzema, ki je z glavo že premagal Pinta, vendar pa je žoga zadela vratnico. Mourinho je iskal odgovor, saj si je želel imeti večjo posest žoge in večjo širino v napadu, zato sta v igro vstopila Ozil in Callejon namesto Higuaina in Lassa. Real Madrid je tako preselil svoje linije nekoliko bolj naprej z željo po drugem zadetku, s čimer je puščal več prostora za protinapade Barcelone, kar je pripeljalo tudi do še drugega zadetka v Realovi mreži. V 77. minuti je tako Messi dvignil žogo prek zgoščene Realove obrambe, kjer je povsem pozabila na samega Abidala, ki se je sam znašel pred Casillsom in z diagonalnim strelom zadel malo mrežico Realovega gola. Po še drugem prejetem zadetku so stvari postajale vse težje za Real, ki pa je nenehno iskali izenačenje. Veliki napori so izčrpali igralce, vendar pa so navijači na Santiago Bernabeu še naprej spodbujali svoje ljubljence vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Real Madrid se mora sedaj osredotočiti na La Ligo, kjer zaseda prvo mesto in ima pet točk več kot Barça. Beli se bodo že konec tedna (nedelja, 22. januarja, ob 21:30) pomerili proti Athleticu Bilbaou prav tako na Santiago Bernabeu, kjer bodo iskali nove tri točke, s katerimi bi se utrdili na prvem mestu La Lige.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Cesar Muniz Fernandez
Real Madrid 1-2 Barcelona
Ronaldo 11.; Puyol 49., Abidal 77.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us