X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Athletic Bilbao

Real Madrid se bo nocoj na Santiago Bernabeu pomeril z Athletic Bilbaom na tekmi, ki bi morala biti odigrana že v prvem krogu La Lige, vendar pa je bila preložena na začetku sezone zaradi stavke nogometašev španske liga. To bo tudi zadnja tekma v prvem delu prvenstva. Beli bodo poskušali zmagati 16. tekmo od 19., pri čemer bi jim zmaga omogočila, da ohranijo svojo prednost 5 točk pred drugo uvrščeno ekipo španskega prvenstva.

Real Madrid je zmagal 15 od 18-ih tekem La Lige, ki so jih igrali do zdaj, zaradi svoje konstantnosti in moči celotnega moštva. Beli imajo tri zmage več kot ekipa z drugim največjim številom zmag in prav tako so tudi na vrhu lestvice s 63. goli (3,5 golov na tekmo). Cristiano Ronaldo je trenutno najboljši strelec prvenstva z 21. doseženimi zadetki.

STATISTIKA OBEH EKIP
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKEM
Mesto Št. točk T Z R P T Z R P
Real Madrid 1 46 8 7 0 1 10 8 1 1
Athletic Bilbao 5 26 10 4 4 2 8 2 4 2

T – število tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Real Madrid je dosegel 52 zmag, 15 remijev in le 13 porazov v prejšnjih 80. tekmah v Madridu z Athletic Bilbaom. V prejšnjih dveh sezonah so jih beli v Madridu premagali s 5-1, v zadnjih petih letih pa so jim zabili 18 golov, prejeli pa le 5.

Jose Murinho je uvrstil 20 igralcev svoje ekipe na seznam za tekmo, vključno z vratarjem Castille Tomasom Mejiasom. Osemnajst igralcev Athletica je odpotovalo v Madrid, med njimi pa ni Aurtenetxe zaradi izpolnjene kvote petih rumenih kartonov, tako da nima pravice nastopa.

Athletic je v letošnji sezoni osvojil 26 točk in je tako trenutno na petem mestu prvenstvene lestvice in zostajajo samo 4 točke za mestom, ki vodijo v Ligo prvakov. Imajo enako število točk kot Osasuna in tri ekipe le malo zaostajajo za njimi, tako da bodo poskušali ohraniti dober niz tekem, saj niso izgubili že na zadnjih šestih tekmah.

PREJŠNJA SREČANJA REAL MADRID-ATHLETIC BILBAO V LA LIGI
T Z R P DG PG
Real Madrid 80 52 15 13 196 92
Athletic Bilbao 80 13 15 52 92 196

T – št. tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Trener Atletica Bielsa uporablja sistem 4-2-3-1, kjer so vratar Iriazoz, Susaeta in Muniain odigrali vse tekme. Ekipa igra odlično in pritiska na svoje nasprotnike, pri čemer išče način, kako ukrasti žogo nasprotniku in kako izvesti nato hitre protinapade. So močni iz prekinitev in Fernando Llorente je njihov glavni mož v napadu, potem ko je v letošnji sezoni dosegel 7 zadetkov.