X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Trije igralci Real Madrida v idealni enajsterici Uefe

Evropska nogometna zveza (UEFA) je objavila imena nogometašev, ki sestavljajo najboljšo evropsko enajsterico. Rezultati ankete, v kateri je sodelovalo 4,5 milijona ljudi, so določili, da so v idealni enajsterici tudi trije igralci Real Madrida in sicer, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo in Marcelo.

V anketi je sodelovalo 4,5 milijona ljudi, ki so v idealno enajsterico izbrali osem igralcev iz španskega prvenstva, poleg tega pa je bil izbran še po igralec iz italijanskega, nemškega in angleškega prvenstva. Tako so navijači odločili, da je idealna enajsterica takole: na golu se je znašel Iker Casillas, zadnjo vrsto tvorijo Dani Alves, Gerard Pique, Thiago Silva in Marcelo, na sredino so navijači postavili Arjena Robbena, Xavija, Andresa Iniesto in Garetha Bala, napadalni dvojec pa tvorita Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Najboljši trener minulega leta je po mnenju navijačev na uradni spletni strani Evropske nogometne zveze (UEFA), postal Josep Guardiola.

– Idealna enajsterica za leto 2011 po izboru bralcev spletne strani uefa.com:

Vratar: Iker Casillas (Real Madrid/Španija)

Desni bočni: Daniel Alves (Barcelona/Brazilija)
Centralni branilec: Gerard Pique (Barcelona/Španija)
Centralni branilec: Thiago Silva (AC Milan/Brazilija)
Levi bočni: Marcelo (Real Madrid/Brazilija)

Desni vezni: Arjen Robben (Bayern/Nizozemska)
Centralni vezist: Xavi Hernandez (Barcelona/Španija)
Ofenzivni vezist: Andres Iniesta (Barcelona/Španija)
Levi vezni: Gareth Bale (Tottenham/Wales)

Napadalec: Lionel Messi (Barcelona/Argentina)
Napadalec: Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalska)

Trener: Josep Guardiola (Barcelona/Španija)

Iker Casillas je tako že peto zaporedno leto izbran s strani bralcev spletne strani uefa.com za najboljšega vratarja. Enako je uspelo tudi Cristianu Ronaldu, le da je slednji bil izbran že v idealno enajsterico v letu 2004, medtem ko je za Marcela sploh prvič, da je v tako elitni družbi najboljših igralcev.

Cristiano Ronaldo, Iker Casillas in Marcelo