X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 2-2 Real Madrid

imageshack.us

Samo en zadetek. Toliko je manjkalo Real Madridu, da bi se uvrstil v polfinale Copa del Rey. Beli so poleg odlične igre prikazali tudi veliko ponosa in poguma, zaradi česar bi si v prvem polčasu zaslužili vsaj zadetek ali dva, potem ko so imeli več res lepih priložnosti za zadetek. Kljub temu pa je bila Barcelona tista, ki je dosegla prvi zadetek, vendar pa ne samo zadetek, ampak so domači v zadnjih petih minutah dosegli kar dva. Madridski Real se nikoli ni predal in v drugem polčasu so beli z dvema zadetkoma priključili, vendar pa jim nato kljub poskusom ni uspelo doseči tretjega zadetka, ki jih bi popeljal v polfinale španskega kraljevega pokala.

Nogomet se je še enkrat več poigral z Real Madridom, ki je imel že v 10 sekundi tekme neverjetno priložnost za zadetek, potem ko je Alves iz leve strani slabo podal do Piqueja, ki ni pričakoval žoge, Gonzalo Higuain pa je stekel sam proti vratom, a je streljal mimo vrat Pinta. Le dobri dve minuti pozneje je “El Pipita” imel novo priložnost za zadetek, potek ko ga je z natančno podajo s prostega strela lepo zaposlil Xabi Alonso, vendar pa je Argentinec meril točno v Pinta. Na začetku sedme minute je po podaji Özila poskusil prvič tudi Cristiano Ronaldo, ki pa je meril mimo gola. V 11. minuti je Kaka odlično začel hiter protinapad Reala, nato pa je podal na levo do Ronalda, ki je nevarno poskusil s strelom, vendar pa je Alvesu še uspelo blokirati strel v tej meri, da ga je Pintu uspelo obraniti. Real Madrid je bil še naprej bolj nevaren in je diktiral tempo igre, s čimer je zelo presenetil vse na Camp Nouu. Real je bil najbližje zadetku preko Mesuta Özila, ki je v 25. minuti streljal z nekaj več kot 25. metrov, Pinto je bil že premagan, vendar pa se je žoga odbila od prečke v tla tik pred golovo črto. V 27. minuti je imel novo lepo Higuain, ki mu je Pinto podal točno v noge, vratar pa je nato vratar Barcelone popravil svojo napako in obranil strel Argentinca z levico. Pravi čudež je bil, da Barça iz vseh teh priložnosti Reala ni prijela zadetka in v zaključku prvega polčasa se je nato grdo poigrala z igralci Real Madrida, potem ko so domači iz svoje prve prave priložnosti zatresli mrežo Casillasa. Messi je prodrl po sredini in sijajno našel Pedra na desni strani, ki je z natančnim strelom popeljal svojo ekipo v vodstvo. To je bil oster udarec za Madridiste in že v sodnikovem nadomestilu igralnega časa je prišla še večja kazen za vse zapravljene priložnosti, potem ko se je po prostem strelu z leve žoga srečno odbila do Alvesa, ki je s fantastičnim strelom pospravil žogo v desni zgornji kot Casillasa.

Real Madrid se ni predal in je drugi polčas začel z željo po povratku, medtem ko so navijači na stadionu že mislil, da je vsega konec. Domačim je uspelo nekoliko umiriti sicer fantastične goste iz Madrida, a je belim v 54. minuti po podaji Xabija Alonsa s prostega strela, uspelo doseči zadetek preko Sergia Ramosa, vendar pa je Vitienes razveljavil zadetek zaradi domnevnega prekrška Ramosa nad Alvesom. Jose Mourinho je želel osvežiti svojo ekipo, zato je v igro poslal Estebana Granera, Joseja Callejona in Karima Benzema, medtem ko so igro zapustili Lass, Higuain in Kaka. V 68. minuti pa je Real le prišel do svojega prvega zadetka, potem ko je Özil lepo zaposlil Ronalda, ta pa je ušel Puyolu ter mojstrsko preigral Pinta in zatresel prazno mrežo. Navijači so postali nekoliko nemirni in je štiri minute kasneje jih je Benzema povsem utišal, potem ko se je Francoz po podaji Callejona z glavo najprej otresel Piqueja, nato mojstrsko preigral še Puyola in matiral Pinta. Varovanci Joseja Mourinha so stavili vse v napad in bi skoraj dosegli še tretji zadetek, spet preko Benzemaja, ki je preigral Puyola, a je ta posredoval v zadnjem trenutku. V 88. minuti je zaradi rdečega kartona igrišče moral zapustiti Sergio Ramos, kar pa ni preprečilo pritiska Reala, a je pred njihovim zmagovitim zadetkom sodnik prehitro odpiskal konec tekme, tako da se je v polfinale uvrstila Barcelona.

Stadion: Camp Nou (Barcelona)
Sodnik: Fernando Teixeira Vitienes
Barcelona 2-2 Real Madrid
Pedro 43., Alves 45.; Ronaldo 68., Benzema 72.
RK: Ramos 88./Real Madrid
V polfinale Barcelona s 4-3

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us