X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Prvi letošnji zadetek Özila v La Ligi

Nemški reprezentant je z zadetkom na tekmi proti Zaragozi uspešno zaključil teden, v katerem je ogromno prispeval ekipi. Teden dni nazaj je vodil ekipo proti Athleticu iz Bilbaoa na Santiago Bernabeu, kjer je priigral pomembno enajstmetrovko ter karton rdeče barve za nasprotnega igralca. Po mnenju mnogih je bil tudi najboljši igralec sredine tekme kraljevega pokala proti večnemu rivalu Barceloni na stadionu Camp Nou. V prvem polčasu je zadel vratnico, v drugem pa je bil delno zaslužen za asistenco Ronaldu za prvi zadetet Reala. Na tekmi proti Zaragozi pa je pri preobratu prispeval podajo za drugi gol ter se tudi sam, kot prvič letos, vpisal med strelce v La Ligi in postavil končni izid 3-1.

“Ozil nam je pokazal svoje kvalitete, ponovno je v vrhunski formi in tako mora tudi ostati.” je po tekmi kratko in jedrnato povedal pomočnik trenerja Aitor Karanka. Gledalci na Santiago Bernabeu so bili očarani Nemčeve spektakularne sobotne predstave in prav tako sta bila nad njim očarana dva največja španska medija. Marca je na prvi strani objavila: “Čarovnik iz Oza”, medtem, ko je AS zasluge za zmago pripisal Özilu: “Real Madrid je zmagal zahvaljujoč izvrstnemu Özilu.” Realov vezist bo to neverjetno formo poizkušal obdržati do sobotne tekme z Getafejem.

Cristiano Ronaldo je tisti, ki ima največjo korist od Özilovega neverjetnega pregleda igre. Trije od štirih zadetkov, ki jih je dal Portugalec so prišli po zaslugi Nemca. Prvi je bil iz enajstmetrovke, katero je priigral Özil. Drugi je bila lepa podaja po kateri je Ronaldo preigral Barcinega vratarja Pinta in tretji je bil po podaji na golovo črto, ko Ronaldu ni bilo več težko zadeti.