X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Getafe 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je na Coliseumu proti Getafam osvojil tri zelo pomembne točke, potem ko je za minimalno zmago že v prvem polčasu z glavo po podaji iz kota zadel Sergio Ramos. Tekmo je zaznamoval mraz in močan veter, kar je tudi uničilo spektakel, vendar pa je Real Madrid vseeno imel več priložnosti za zadetek, medtem ko domačo praktično skoraj niso ogrozili vrat Casillasa. Real Madrid je s tem dosegel osmo zaporedno zmago v La Ligi v tej sezoni ter tako zadržal prednost sedmih točk na lestvici španskega prvenstva.

Sergio Ramos je znova začel v prvi postavi kraljevega kluba, potem ko je manjkal prejšnji konec tedna zaradi izpolnjene kvote petih rumenih kartonov. Lass je prav tako začel v prvi postavi, pri čemer je zasedel mesto Granera na sredini igrišča. Varovanci Joseja Mourinha so nadzorovali tekmo od začetka, pri čemer so domače Getafe bolj kot ne čakala na svoji polovici igrišča. Beli niso imeli veliko priložnosti za zadetek v uvodnih minutah srečanja, vendar pa so kljub temu doseli zadetek v  18. minuti, ko je Sergio Ramos žogo po podaji Mesüta Özila s kota z glavo poslal v mrežo Moye. Getafe tudi po zadetku ni spremenil igre in je ostal še vedno večino časa na svoji polovici, medtem ko so Madridiste nadzorovale tekmo brez večjega napora. Nekaj minut kasneje bi Kaka skoraj dosegel drugi zadetek, vendar pa je njegov strel iz približno enajstih metrov zletel preko prečke (27. minuta). V 37. minuti je Moya obranil močan in nevaren strel Ronalda iz prostega strela, medtem ko so domači imeli lepo priložnost po strelu Mikuja z glavo (38. minuta), vendar pa je ostalo pri minimalnem vodstvo kraljevega kluba.

Domači si tudi po odmoru niso ustvarili veliko priložnosti za zadetek. Najboljši igralcev domačih je bil nedvomno vratar Moya, ki je v 61. minuti še enkrat več preprečil večje vodstvo Reala, potem ko je obranil strel Benzemaju. Mourinho je v nadaljevanju v igro namesto Kakaja in Benzemaja poslal Callejona in Higuaina, in Argentinec je kmalu zatem imel lepo priložnost za zadetek, vendar pa je Moya obranil njegov strel z levico. Domači so v zadnji tretjini le začeli nekoliko več napadati, s čimer pa so Realu puščali več prostora za protinapade. Kljub temu pa Casillas praktično ni imel težjega dela, saj domačim nikakor ni uspelo sestavi nevarnejše akcije, pri tem pa se jim je v 72. minuti še poškodoval Masilela, ki pa ni zapustil igrišča, saj je domači trener že pred tem uporabil vse zamenjave. V zadnjih minutah tekme je v igro namesto Özila vstopil še Granero in Real je še naprej napadal. V 89. minuti se je mreža domačih ponovno zatresla, potem ko je zadel Cristiano Ronaldo, vendar pa je bil zadetek upravičeno razveljavljen, saj je bil Portugalec v prepovedanem položaju in ostalo je pri minimalni zmagi Real Madrida.

Stadion: Coliseum Alfonso Perez (Madrid)
Sodnik: Ayza Gámez
Getafe 0-1 Real Madrid
Ramos 18.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us