X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Iker Casillas pred izenačitvijo rekorda Sanchisa

Iker Casillas se bo ta konec tedna na ligaški tekmi proti Levanteju po vsej verjetnosti (če bo odigral vseh 90 minut) znova zapisal v zgodovino kraljevega kluba, potem ko se bo izenačil s še eno klubsko legendarno Manuelom Sanchisom v številu odigranih celotnih tekem (vseh 90 minut) v dresu Real Madrida.

Manuel Sanchis je v času od leta 1983 pa do leta 2001 odigral kar 437 celotnih ligaških tekmah, torej vseh 90 minut, v dresu Real Madrida, s čimer je postavil rekord, ki bo veljal vse do letošnje sezone, v kateri ima priložnost podreti vratar Iker Casillas.

Tridesetletni Casillas je do danes odigral 441 tekem La Liga za Real Madrid, vendar pa je sedanji kapetan belega baleta enkrat prišel v igro s klopi, na še štirih tekmah pa ni ostal na igrišču do zadnjega sodnikovega žvižga. Na dveh tekmah je bil zamenjan iz taktičnih razlogov, medtem ko je dvakrat moral zapustiti igrišče zaradi poškodbe.

“San Iker” je tako do sedaj zbral 436 celotnih tekem, na katerih je odigral vseh 90 minut. Rekord Sanchiza bo tako torej izenačen po vsej verjetnosti že v nedeljo, ko kraljevi klub na domačem Santiago Bernebeu gosti ekipo Levanteja. V primeru, da bo Iker odigral vseh 90 minut tekme naslednjega kroga La Lige proti Racingu iz Santaderja (18. februar), pa bo s tem postavil tudi nov rekord v zgodovini belega baleta. Če k temu dodamo še to, da ima Iker trenutno podpisano pogodbo s Real Madridom vse do poletja 2017, potem se lahko nadejamo, da bo ta rekord še velikokrat izboljšal.