X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najbolj učinkovit dvojec ob prekinitvah v La Ligi

Sergio Ramos je dosegel največ zadetkov po podajah iz kotov med vsemi igralci v Primeri División. Z zadnjim zadetkom proti Getafam prejšnjo soboto, je branilec Real Madrida dosegel že tretji zadetek po podaji iz kota in za prav vse tri zadetke mu je podal Mesut Özil. Medsebojna povezanost teh dveh igralcev je tako Real Madridu prinesla že pet zadetkov v La Ligi (tri v letošnji sezoni in še dva v sezoni 2010/11) in vsi so se zgodili po enakem vrstnem redu. Nemški vezist je iz kota poslal predložek v nasprotnikov kazenski prostor, kjer je bil najvišji “nebeški skakalec” Sergio Ramos. e najbolj nevaren igralec za obrambo v določenih kosov tej sezoni.

Zanimivo je dejstvo, da je zadnjih pet zadetkov v La Ligi Sergio Ramos dosegel z glavo po podaji iz kota, vendar pa je pri tem še bolj zanimivo dejstvo, da je bil v vseh petih primerih isti podajalec iz kota, Mesut Özil.

Ta naveza je tako v tej sezoni do sedaj trikrat odlično sodeloval in v vseh treh primerih je bil to ključni dogodek na tekmi. Tako je Ramos v tej sezono zadel z glavo po podaji Özila iz kota na tekmi proti Valenciji na Mestalla, tako da so beli slavili zmago 2-0. Drugič je Ramos zadel z glavo na tekmi proti Granadi, ko je zadel za vodstvo 2-1, kar se je na koncu izkazalo za ključni trenutek tekme, potem ko se je končala tekma z rezultatom 5-1. Še tretjič pa je Ramos zadel z glavo po podaji Özila iz kota na zadnji tekmi proti Getafam prejšnji konec tedna, kar je bil na koncu tudi edini zadetek na tekmi. V prejšnji sezoni je naveza Özil-Ramos odlično sodelovala že na tekmi proti Zaragozi in Sevilli.

Sergio Ramos je zadnjič dosegel zadetek, ko mu iz kota ni podal Özil, 20. novembra 2010, v 12. krogu La Lige na tekmi proti proti Athletic Bilbau (3-1), ko je Sergio zadel iz enajstih metrov.

ZADETKI SERGIA RAMOSA Z GLAVO PO PODAJI ÖZILA IZ KOTA
Sezona Krog Tekma Minuta Gol
2011/12 22 Getafe 0-1 Real Madrid 18 0-1
2011/12 18 Real Madrid 5-1 Granada 33 2-1
2011/12 13 Valencia 2-3 Real Madrid 72 0-2
2010/11 35 Sevilla F.C 2-6 Real Madrid 20 0-1
2010/11 34 Real Madrid 2-3 Zaragoza 61 1-2