X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Levante

Real Madrid bo danes zvečer imel priložnost še izdatno povečati že tako veliko prednost pred najbližjimi zasledovalci. Ob morebitni zmagi Reala nad Levantejem bi prednost znašala kar 10 točk. Levante trenutno zaseda 4. mesto, kar je tudi najboljša uvrstitev kluba v njegovi zgodovini.

Trenutno je Real Madrid edina španska ekipa, ki je zmagala vse ligaške tekme v letu 2012 in želi si, da bi pri tem tudi ostalo. V primeru zmage proti Levanteju, bi beli dosegli že 19 zmago v letošnji sezoni.

STATISTIKA OBEH EKIP
DOMA V GOSTEH
UVRSTITEV TOČKE T Z R P T Z R P
Real Madrid 1 55 10 9 0 1 11 9 1 1
Levante 4 32 11 6 3 2 10 3 2 5

Beli balet je dosegel zadetek na vseh zadnjih 28. tekmah, kjer so dosegli 65 golov, skupaj so zadeli na 17. uradnih tekmah  na domačem stadionu Santiago Bernabeu (41 golov v 10 ligaških tekmah, 13 golov na treh tekmah Lige prvakov, 9 zadetkov v treh tekmah pokala in 2 zadetka na 1 tekmi španskega super pokala)

Za nocojšnjo tekmo je Jose Mourinho vpoklical 20 igralcev. Khedira je pripravljen za nocojšnjo tekmo, medtem, ko bosta Di Maria in Marcelo izpustila tekmo zaradi trenerjeve odločitve. Na listi poškodovanih pa sta trenutno Lass in Altintop. Benzema bo nocoj močno sredstvo, saj je zadel 4 gole na dveh tekmah, ki jih je odigral proti Levanteju in ob tem je pomembno izpostaviti, da je na obakrat dosegel prvi zadetek na tekmi.

Levante v letu 2012 še ni zmagal nobene tekme, toda kljub temu zasedajo odlično 4. mesto na lestvici La Lige (njihova najboljša uvrstitev je bila v sezoni 1963/64 in sicer 10 mesto). Imajo realne možnosti, da se prvič v svoji zgodovini uvrstijo v Ligo prvakov.

PREJŠNJE TEKME REAL MADRID-LEVANTE V LA LIGI
T Z R P GOLI PREJETI GOLI
Real Madrid 6 5 0 1 19  4
Levante 6 1 0 5  4 19

Trener Juan Ignacio Martinez ne bo mogel računati na suspendiranega Xavi Torresa, niti na Juanla, Bakero in Jordo. V glavno mesto Španije pa sta kljub težavam pripotovala Juanfran in Botelho.