X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je na novinarski konferenci po tekmi analiziral zmago proti Levanteju .

“Še vedno je veliko točk v igri in pred nami je še veliko tekem, ki jih moramo odigrati. Vsaka tekma je težka in to je tudi zaradi tega, ker je sedaj tako veliko na kocki. Tisti, ki si želijo izogniti izpadu ali pa si želijo igrati v Evropi, tvegajo vse. Potrebujemo še 39 točk, ki predstavlja 13 zmag in to je še vedno veliko. Deset točk je deset točk, vendar pa ob tej prednosti ni prostora za napake. Če izgubimo eno samo tekmo, se ne bomo znašli v težkem položaju, vendar pa bo vsaka tekma težka. Tudi tekma proti Levanteju je bila, kakor tudi tista proti Getafam in Zaragozi.”

“Verjetno bomo imeli kakšen padec forme, kot smo to imeli v prvi polovici sezone, vendar pa nam bo ta prednost omogoča, da bomo naredili kar se da malo napak. Igrali še bomo zapletene gostujoče tekme, vendar pa dokazujemo, da je prav tako težko nas premagati na domačem igrišču. Levante je bil zelo dobro organiziran s taktičnega vidika. Moramo nadaljevati z zmagovanjem tekem, ker bo prvenstvo odločeno šele, ko bo to potrdila tudi matematika.”

“Ne želim komentirati na to kaj pravijo mediji, saj so njihovi interesi razlikujejo od naših. Sam povem svojim igralcem, da tisti, ki pravijo, da je prvenstvo odločeno, so povsem enaki kot tisti, ki pritiskajo na nas, če ne bomo zmagali. To ni drugačno za druge ekipe. Moramo ostati mirni in ne govorimo o drugih stvareh.”

“Zadetek Cristiana Ronalda je bil neverjeten, fantastičen in verjamem, da bo obkrožil celoten svet v naslednjih nekaj tednih. Celotna ekipa čuti tako in to je bil poseben zadetek tudi za Cristiana. To je bil 4000 zadetek na Santiago Bernabeu in on si je zasluži to.”

“Povedal sem svojim varovancem, da je Levante so trdna ekipa, ki bo v napadu dala žogo Koneju. Povedal sem jim, da moramo igrati nogomet številnih podaj in da ne smemo izgubljati žog. Navijačem ni všeč, ko zadržujemo žogo, za razliko od navijačev na drugih stadionih. Če bomo zmagali to ligo, je ne bomo zaradi gol razlike, ampak zato, ker bomo imeli več točk kot Barcelona. Od svojih varovancev sem želel, da bi igrali nogomet številnih podaj, vendar pa so čutili nekakšen pritisk.”

“Smo zelo samozavestni, vendar pa nam občasno primanjkuje koncentracije na začetku naših tekem. Ko igramo doma, v drugem polčasu prikažemo odlične predstave. Zaragoza je zadela iz hitro izvedenega prostega strela in sedaj še Levante … No, dobra stvar je ta, da smo zelo samozavestni in da veliko naših igralcev lahko doseže zadetek. Imamo veliko priložnosti za zadetek in ponavadi tudi zadenemo, vendar pa bi izgubljali z 1-0 po prvem polčasu, če ne bi zadeli v 44. minuti. To moramo izboljšati, ker enkrat bo prišel dan, ko ne bomo bili tako strelsko razpoloženi.”

“Ne bom igral finala Copa del Rey, tako da mi ni mar, če bo to potekalo tukaj ali pa na Kitajskem.”