X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid – Racing Santander

Real Madrid se bo danes ob 20:00 na Santiago Bernabeu pomeril proti Racingu iz Santanderja in poizkušal ohraniti prednost desetih točk pred najbližjimi zasledovalci ter zmagati osmo zaporedno ligaško tekmo. Beli bodo poskušali še naprej zabavali svoje navijače z goli, potem ko so do sedaj v letu 2012 zadeli že 16 golov.

Mourinhova ekipa je edina, ki je v letu 2012 zmagala vse ligaške tekme. Real Madrid ima tudi največ zmag v prvenstvu (19) in prav tako vodi tudi na lestvici danih golov, potem ko so beli dosegli že kar 75 zadetkov. Prav tako pa je Cristiano Ronaldo na dobri poti, da drugič zapored osvoji nagrado zlati čevelj, saj je v letošnji sezoni zadel že neverjetnih 27 golov.

STATISTIKA OBEH EKIP
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto na lestvici Točke T Z R P T Z R P
Real Madrid 1 58 11 10 0 1 11 9 1 1
Racing Santander 18 23 12 3 6 3 10 1 5 4

Igralci Real Madrida so zadeli na vseh domačih tekmah v letošnji sezoni, kar ni uspelo nobeni drugi ekipi v La Ligi. Na Santiago Bernabeu povprečno zadenejo 4 gole na tekmo in skupno so pod vodstvom Jose Mourinha gostje morali po žogo v mrežo že 106-krat.

Portugalec je vpoklical 21 igralcev, med katerimi je tudi vratar Castille, Tomás Mejías. Glede na listo vpoklicanih igralcev za tekmo prejšnjega konca tedna proti Levanteju sta nova obraza v ekipi Angel di Maria in Marcelo. Po drugi strani pa bosta zaradi poškodb manjkala Altintop in Lass, medtem ko Alvaro Arbeloa tokrat nima pravice nastopa, saj je izpolnil kvoto petih rumenih kartonov.

Odkar je Juan Jose Gonzalez v 14. krogu prevzel Racing, so se rezultati kluba občutno spremenili na bolje. Izgubili so le eno izmed zadnjih devet tekem, toda še vedno so v območju izpada iz prve lige. Prvi strelec gostov Stuani je suspendiran za tekmo, prav tako pa bosta odsotna Colsa in Jairo, ker sta poškodovana.

PREJŠNJI OBRAČUNI REAL MADRIDA IN RACING SANTANDERJA
T Z R P DANI GOLI PREJETI GOLI
Real Madrid 43 33 5 5 115  40
Racing Santader 43 5 5 33 40 115