X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Racing Santander

imageshack.us

Real Madrid si je včeraj na Santiago Bernabeu priboril novo zmago, potem ko so beli z rezultatom 4-0 premagali Racin Santanderju in tako še povečal svojo prednost pred najbližjimi zasledovalci, ki pa imajo tekmo manj. Di Maria je po poškodbi odigral svojo prvo tekmo v letu 2012 in se že takoj vpisal med strelce. Poleg Argentinca sta za kraljevi klub zadela še Cristiano Ronaldo in dvakrat Karim Benzema. Sedaj so že vse misli usmerjene v tekmo Lige prvakov, kjer bo Real v izločilnih bojih že v torek igral proti CSKA Moskvi v mrzli Rusiji.

V začetni postavi so tokrat začeli tudi Varane, Marcelo in Kaka. Na začetku je bila želja kraljevega kluba po zadetku velika in tako je že v 4. minuti tekme imel priložnost za zadetek Ronaldo, vendar pa je po njegovem strelu z glavo žoga zadela vratnico. Dve minuti kasneje je na vrata streljal Kaka, Toño je strel ubranil, žoga pa se je odbila nazaj do Brazilca, kateri je z glavo podal na drugo vratnico, kjer se je v priložnosti ponovno znašel Ronaldo in z glavo uspešno zaključil za vodstvo 1-0. Ronaldo je tako dosegel že 28. gol v letošnji La Ligi ter ob enem svoj 121. gol v belem dresu na vsega 123. tekmah. Po zadetku je Real Madrid nekoliko znižal tempo igre, vendar pa jih je Racing še naprej čakal blizu svojega kazenskega prostora. V 26. minuti je imel Karim Benzema dvakrat priložnost za zadetek, vendar pa mu je Toño obakrat uspešno ubranil. V 38. minuti je moral zelenico na Santiagu Bernabeu zaradi igranja z roko in drugega rumenega kartona zapustiti Cisma, kar je še bolj motiviralo domače igralce. Marcelo in Benzema sta bila ponovno blizu zadetka, toda ponovno se je izkazal vratar gostov Toño. V sodnikovem podaljšku je Karim Benzema, ki je po domiselni podaji Xabija Alonsa s prostega strela ostal sam pred vratarjem in žogo poslal preko gostujočega vratarja in tako povišal prednost belega baleta na 2-0.

Po polčasu je Real Madrid popolnoma dominiral na igrišču. Kaka bi kmalu zadel tretji zadetek za domače, toda žoga je zletela mimo vrat (47. minuta) in Racing je začel bolj napadati prek Acoste in Babacarja, vendar brez resnih priložnosti. Nato je v igro vstopil Di Maria, iz igre pa ob stoječih ovacijah odšel Mesut Ozil (62. minuta) in kmalu je sledila še naslednja menjava in vstopil je Nemec Sami Khedira, iz igre pa je odšel ponovno odličen Esteban Granero (70. minuta). Tekma se je malo umirila do 73. minute, ko je na sceno stopil Angel Di Maria, ki je z levico z roba kazenskega prostora dosegel izjemen zadetek ter tako na najboljši možen način kronal svoj povratek na nogometne zelenice. Stadion je slavil zmago, Mourinho pa se je odločil narediti še tretjo menjavo in v igro poslal Carvalha, iz igre pa je prav tako ob stoječih ovacijah odšel Pepe. Ronaldo je skoraj zadel po dobro odigrani akciji z Benzemajem, kateri je v izdihljajih tekme z močnim strelom pod prečko in s pomočjo rahlega odboja od gostujočega branilca, dosegel še četrti gol Real Madrida na tekmi.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Juanjo González
Real Madrid 4-0 Racing Santander
Ronaldo 6., Benzema 46., 89., Di Maria 73.
RK: Cisma 38.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us