X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Real Madrid osvojil španski kraljevi pokal

Igralci Real Madrida so se takole veselili svojega 23. pokalnega naslova

Po 19 letih so košarkarji Real Madrida spet zmagovalci španskega kraljevega pokala (Copa del Rey). V finalu so se poigravali z Barcelono in zmagali s kar 91-74.

Izjemna sta bila zlasti vsestranski Sergi Llull (najboljši igralec finalnega turnirja-MVP) in Jaycee Carroll, ki sta ob zelo natančnem metu za tri točke vsak dosegla po 23 točk. Najvišja prednost Reala je znašala 22 točk. Mirza Begić je prispeval 10 točk, še bolj pa se je izkazal z igro v obrambi. To je 23. pokalni naslov za Real Madrid.

Svoj delež k zmagi kraljevega kluba je prispeval tudi slovenski reprezentant Mirza Begić

Barcelona je lani slavila 22. pokalni naslov. Tokrat je pred svojimi gledalci (ne pa tudi v svoji dvorani) delovala nemočno, saj prave obrambe proti razigranemu Realu praktično ni bilo. Real je v prvem polčasu metal le dva prosta meta.

Sergio Llull je bil poleg Carolla ključni igralec Real Madrida ...

Kraljevi klub, ki je od leta 2007 čakal na kakšno lovoriko, je odločneje začel tekmo in v prvem polčasu vodil tudi za več kot deset točk. Slovenski reprezentančni center Mirza Begić je do odmora dosegel je štiri točke, in bil viden zlasti v obrambi, saj je podelil tri blokade. Ob koncu polčasa je Llull s trojko poskrbel za vodstvo Reala 42:33.

... zato ni čudno, da je prejel nagrado za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja

Sredi tretje četrtine je Lorbek, ki v prvem polčasu ni dosegel koša iz igre, svoji ekipi vlil upanje na preobrat, saj je zadel tri trojke zapored in približal Barcelono na točko (52:51), vendar je Caroll, ki je v drugem polčasu serijsko zadeval, dosegel naslednjih šest točk.

Kapetan Felipe Reyes je takole visoko dvignil lovoriko Copa del Rey

Španski pokal, finalni turnir, Barcelona
Finale:
Barcelona – REAL MADRID
74:91 (17:22, 16:20, 23:23, 18:26)
Ndong 19, Navarro 16, Lorbek 15; Lull in Carroll po 23, Begić 10.

Vir: Povzeto iz rtvslo.si

Slovenska reprezentanta, Mirza Begić in Erazem Lorbek, sta tokrat igrala en proti drugemu