X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

CSKA Moskva 1-1 Real Madrid

photobucket.com

Le zaradi smole in čudnih stvari, ki se včasih dogajajo v nogometu, Real Madrid včeraj v Moskvi ni prišel do zmage. Beli so se popolnoma prilagodili na umetno travo na igrišču in na nizke temperature v ruski prestolni ter tako prevladovali od samega začetka tekme, vendar pa so morali kljub temu zapustiti igrišče brez zaslužene zmage, potem ko so v izdihljajih tekme napravili napako v obrambi. Kljub temu, pa je Real v Moskvi dosegel ugoden rezultat, potnika v četrtfinale pa bo tako dala tekma čez 3 tedne na stadionu Santiago Bernabeu.

Jose Mourinho se je tokrat odločil za nekaj sprememb v prvi postavi kraljevega kluba, kjer so tako začeli Callejon, Khedira, Arbeloa in Coentrao, ki naj bi bili pripravljeni odigrati bolj taktično tekmo proti CSKA-ju. Real Madrid se je v prvih minutah kar težko prilagajal na razmere in Rusi so to uporabili v svojo korist in zato bili v prvih 15. minutah nekoliko podjetnejši. Že v 16. minuti je bele doletela smola, saj je moral zaradi poškodbe z igrišča Karim Benzema, njegovo mesto na igrišču pa je prevzel Gonzalo Higuain. Samo minuto pozneje se Argentinec imel lepo priložnost za zadetek, potem ko je streljal z roba kazenskega prostora, vendar pa je njegov strel vratar CSKA-ja Čepčugov obranil. Pri tem se je žoga odbila do Khedire, vendar pa je domači vratar še enkrat izjemno posredoval in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. CSKA je komaj kdaj prišel blizu vrat Casillasa, vendar pa je bil kljub temu čez celotno tekmo dobro postavljen na igrišču. Prav tako so napravili kar nekaj takšnih prekrškov, s katerimi so prekinili obetaven napad Reala, vendar pa so beli v v 28. minuti le prišli v vodstvo, potem ko je Higuain ukradel žogo na levi strani, jo podal do Coentraa, ta pa je poslal predložek v kazenski prostor domačih, kjer je slabo posredoval Tošić, kar je  s približno 14. metrov izkoristil Cristiano Ronaldo, ki je z natančnim diagonalnim strelom iz “prve” z levico premagal vratarja CSKA-ja. Po zadetku je samo Doumbia nekoliko ogrožal obrambo Real Madrida s svojo hitrostjo vendar pa do konca polčasa CSKA ni nevarneje ogrozil vrat Ikerja Casillasa.

Madridiste so poskušale zapečatiti tekmo takoj na začetku drugega polčasa, vendar pa je Jose Callejon zapravil dve lepi priložnosti za zadetek (50. minuta in 51. minuta). Domači so začeli še sami iskati zadetek in tako je imel v 61. minuti priložnost za zadetek Musa, vendar pa je Casillas obranil njegov strel brez težav. Real Madrid je še naprej prevladoval na igrišču in iskal predvsem svoje priložnosti iz hitrih protinapadov. V 74. minuti je Jose Mourinho v igro namesto Callejona poslal Kakaja in minuto kasneje je domači vratar obranil strel Ramosa z glavo. Še minuto kasneje je bil blizu zadetka Ronaldo, vendar pa je Čepčugov obranil njegov strel. Pri domačih je po vstopu vajeti igre prevzel Honda in tako so domači vse pogosteje prihajali v kazenski prostor Casillasa, zaradi česar se je Mourinho odločil okrepiti obrambo, tako je v igro namesto Ozila poslal Albiola (84. minuta). Pet minut pred koncem se je Cristianu Ronaldu ponudila nova sijajna priložnost za podvojitev vodstva, a je iz odličnega položaja s približno 14. metrov od vrat streljal mimo leve vratnice. CSKA se je vse do konca boril vsaj za remi, kar bi jih nekoliko olajšalo stvari pred povratno tekmo v Madridu in tako so Rusi v sodnikovem podaljšku prišli do prostega strela z desne strani. Sledil je predložek v Realov kazenski prostor, kjer je Realova obramba kar dvakrat odbila žogo, vendar pa je ta nato končala na nogi Wernblooma, ki je z volejem premagal nemočnega Casillasa.

Stadion: Lužniki (Mosvka)
Sodnik: Bjorn Kuipers (NIZ)
CSKA Moskva 1-1 Real Madrid
Wernbloom 93.; Ronaldo 28.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com