X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Higuain

Gonzalo Higuain ne skriva želja po vnovično osvojitvi La Lige, vendar pa se ob enem vseskozi sooča z izzivi ter trdo trenira. Argentinski napadalec je v intervjuju za bwin.com spregovoril o naslednji tekmi Real Madrida v La Ligi, kakor tudi o svoji karieri pri belemu baletu.

Ali uživate svoje najboljše trenutke svoje kariere?
Vem, da sem še zelo mlad pri 24. letih in imam tako še veliko let igranja pred seboj. V Real Madrid sem prišel zelo mlad in prav tukaj sem se veliko naučil ter tudi postal bolj zrela oseba. Dobro je bilo, da sem prišel v klub tako mlad, saj sem na ta način lahko napredoval in sem se naučil veliko dobrih stvari. Ne vem, če so to najboljša leta za nogometaša, vendar pa so ta leta zelo pomembna za vsakogar, ki se profesionalno ukvarja z nogometom. Kljub temu pa imam sam še veliko le pred seboj, da še napredujem in da se še naprej učim.

Ali bi radi ponovno doživeli vsa čustva ob proslavljanju naslova na Cibelesu?
Da. Vsak igralec te ekipe sanja o tem. V tem trenutku igramo zelo dobro, vendar pa je pred nami še vedno dolga pot. Pred nami je še štirinajst ali petnajst tekem in zato je še veliko točk v igri. Prav zaradi tega ne smemo zaspati na naših dosedanjih rezultatih. Ne smemo se sprostiti in moramo delati še bolj trdo kot do sedaj, da osvojimo ta naslov, ki si ga vsi želimo.

Kako zgoden čas tekme vpliva na igralce?
To ni najbolj normalen čas naših tekem, saj nismo navajeni igrati tekem ob 16:00. Ponavadi igramo naše tekme zvečer. Proti Osasuni je bila povsem nova izkušnja, vendar pa smo se dobro odrezali in se povsem privadili na zgodnjo uro tekme. Sedaj bomo igrali sredi popoldneva in še nikoli nismo igrali ob tem času, vendar pa mislim, da nam to ne bo predstavljalo težav, saj na vsaki tekmi poskušamo dati prav vse od sebe.

Bi želeli ponovno zadeti, da bi lahko na ta način pomagali ekipi?
To je cilj vsakega napadalca, da doseže zadetke in da pomaga ekipi. Kljub temu pa se ne smeš preveč obremenjevati s tem, če ne dosežeš zadetka. Prav nasprotno, ostati moraš miren in še naprej delati kar se da trdo, da bi pomagal ekipi. Sedaj prihaja velika tekma in upam, da bodo stvari dobro potekale.

Ali je pomembno ohraniti nedotaknjeno mrežo za zmago na tekmi.
Če ne moreš doseči zadetka, potem je velik plus, da zmagaš tekmo. Če zadeneš in ne prejmeš zadetka, potem si zmagal tekmo. To je tudi vedno naš cilj, tako na domačih tekmah, kot tudi na gostujočih.

Kateri je najnevarnejši vidik Raya Vallecana?
So ekipa, ki je prav kar skupaj in so že na mestih, ki vodijo v Evropo. Ljudje govorijo same dobre stvari glede njih. Vemo, da bo težka tekma in da imajo oni odlične igralce, vendar pa v tem trenutku igramo zelo dobro in bomo poskušali ohraniti ta nivo igre. Mislim, da moramo začeti tekmo, kot da smo domača ekipa in igrati na zmago.