X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Klop Real Madrid z največ zadetki v La Ligi

Eden od ključev do uspeha Real Madrida v tej sezoni je zagotovo tudi dolga klop. Če bi katera koli druga ekipa imela sredi sezone poškodovana dva takšna igralca kot sta recimo Benzema in Di Maria, potem bi bila zagotovo v težavah. Kljub temu pa to ne velja za ekipo pod vodstvom Joseja Mourinha, saj je njegova klop dolga in kaže prav tako odlične predstave. Prav zaradi tega je Portugalec najboljši trener lige BBVA kar zadeva učinkovitosti igralcev, ki jih je poslal na igrišče kot zamenjava, saj je klop Reala dosegla do sedaj 11 zadetkov. To je štiri več kot klop Valencie in Betisa ter osem več kot klop Barcelone in Atletico Madrida, kar samo še potrjuje potencial celotne ekipe belega baleta. Higuain in Benzema sta vsak s tremi zadetki najboljša strelca po vstopu v igro s klopi.

Jose Mourinho je že na začetku sezone povedal, da znotraj te ekipe no bo nihče imel zagotovljenega mesta v prvi enajsterici, ali da je kdo mišljen samo kot menjava. Prednost dobi tisti igralec, ki je v boljši formi in ki igra boljše. Zahvaljujoč kakovosti vseh 23. igralcev, ki sestavljajo prvo ekipo, ima Real Madrid dovolj igralcev, da se bori proti nepredvidenimi situacijami, kot so to na primer poškodbe. Tisti, ki niso igralci prve postave, tako kažejo predstave, kot da bi bili igralci prve postave. Tako je klop Real Madrida oz. igralci, ki so prišli v igro tekom tekme kot zamenjave, dosegli skupaj 11 zadetkov, s čimer je klop kraljevega kluba najbolj produktivna v La Ligi. Ta statistika kaže na velik potencial klopi Real Madrida, kar pa je tudi eden od razlogov za izjemne predstave ekipe v tej sezoni in ob enem tudi eden od razlogov za prednost 10. točk na lestvici španskega prvenstva. Real Madridu na lestvici ekip z največ strelci s klopi sledita Valencia in Betis, potem ko so igralci iz klopi obeh ekip skupaj dosegli po sedem zadetkov.

EKIPE Z NAJVEČ STRELCI S KLOPI V LA LIGI
EKIPA GOLI
Real Madrid 11
Valencia in Betis 7
Rayo Vallecano, Espanyol in Levante 6
Sporting in Getafe 5
Athletic Bilbao in Malaga 4
Seville, Granada, Zaragoza, Barcelona, Racing in Atletico Madrid 3
Real Sociedad in Villarreal 2
Mallorca in Osasuna 1

Do sedaj se je med strelce vpisalo šest igralcev Real Madrida, ki so prišli v igro tekom tekme šele v nadaljevanju. Najučinkovitejša “s klopi” sta Karim Benzema in Gonzalo Higuain, ki sta vsak dosegla po tri zadetke. Argentinski napadalec je svoj prvi zadetek sklopi dosegel že v tretjem krogu La Lige na tekmi proti Getafam (4-2), potem ko je vstopil v igro v 88. minuti namesto Özila in dosegel četrti zadetek belega baleta. Naslednji zadetek po vstopu v igro s klopi je dosegel na tekmi proti Atletico Madridu na Santiago Bernabeu ter nato še na tekmi proti Mallorci na stadionu Ono. Benzema je prav tako dosegel tri zadetke po vstopu s klopi in sicer je prvega dosegel na domači tekmi proti Rayo Vallecanu (5-2) ter nato še dva zadetka na tekmi proti Osasuna (7-1), ko je dosegel zadnja dva zadetka.

Tretji najboljši strelec s klopi je Callejon, ki se je pred letošnjo sezono vrnil v Real Madrid in v tem času že postal eden od najboljših strelcev ekipe. Callejon je svoj prvi zadetek po vstopi s klopi dosegel v 9. krogu La Lige, ko je dosegel tretji zadetek Real Madrida ob zmagi 0-4 na gostovanju pri Espanyolu. Kaka, Altintop in Di Maria pa so preostali trije igralci belega baleta, ki so se še vpisali med strelce, potem ko v igro vstopili s klopi. Brazilec je dosegel zadetek že v drugem krogu proti Zaragozi, medtem ko se je Altintop zapisal med strelce v Sevilli, Di Maria pa je dosegel zadetek na zadnji tekmi proti Racingu.

STRELCI REAL MADRID PO PRIHODU V IGRO S KLOPI
IGRALEC GOLI
Higuain in Benzema 3
Callejón 2
Kaka, Di Maria in Altintop 1