X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na včerajšnji novinarski konferenci spregovoril o današnji tekmi proti Rayo Vallecanu.

“Mi ne želimo zaiti od naše filozofije in zato se moramo prilagoditi različnim okoliščinam. Težko je predvideti kaj se bo zgodilo na sami tekmi. Videl sem Rayo igrati na svojem stadionu v pripravah na sezono pred več meseci. Vedno sem videl težave vratarjev, ko so tekma začne ob 16.00, ampak te stvari se dogajajo v nogometu. Igrišče je majhno, a v dovoljenih merah in trava je v slabem stanju, vendar pa to ni grozno. Moja ekipa je moja prva skrb, nato so nasprotniki in potem šele vse ostalo. Borili se bomo do konca na vsaki tekmi, da osvojimo La Ligo in verjamem, da bomo videli odlično tekmo v nedeljo.”

“Pričakujem, da se bomo soočili s težkim nasprotnikom na prav tako težki tekmi. Ne morem napovedati, kako bo igral Rayo. Verjamem, da imajo napadalen slog igre, vendar pa igrajo nekoliko drugače doma, kot na gostovanjih. So boljši v gostujočih tekmah, kjer igrajo bolj popolno in izdelano igro. Doma morda igrajo preveč neposredno zaradi stanja njihovega igrišča. Nikogar se ne bojijo in vedno igrajo na zmago. Rayo mi je postal simpatičen po lanski sezoni, ko so napredovali kljub stiski skozi katero so šli. Vesel sem za njih in za njihovega trenerja Sandovala. Namesto, da bi pričakoval od njih, da bodo igrali čvrsto ali odprto tekmo, pričakujem, da bo tekma težka.”

“Ne težimo k temu, da bi podrli katerega od rekordov. Naš cilj je osvojiti prvenstvo. Nismo obsedeni z rekordi. Kar je pomembno za nas je zmaga na naših tekmah in da dosežemo en zadetek več kot naš nasprotnik. Do sedaj nam je to uspelo delati kar zelo dobro. Ni popolne ekipe, saj bi to pomenilo, da ekipa ne dela napak. V zadnjem času smo prejeli nekaj zadetkov, vendar pa smo zmagali Getafe brez prejetega zadetka. S tem, ko dosežemo več zadetkov, se zmanjšajo možnosti našega poraza ali remija, vendar pa se moramo še vedno dobro braniti. Na splošno se dobro branimo, vendar pa včasih naredimo kakšno napako zaradi pomanjkanja koncentracije.”

“Upam, da se bodo navijači Raya zabavali. Kar nekaj let niso bili v prvi ligi in zaradi tega niso mogli doma igrati proti Real Madridu v zadnjem času. Želim jim, da uživajo, čeprav je čas tekme nekoliko drugačen, kot pa so vajeni, da se tekme igrajo. Prav tako se napoveduje, da bo tudi vreme lepo. Sam jim samo ne želim, da bi uživali ob končnem rezultatu. Ne pričakujemo njihove podpore, ampak to je del nogometa in mislim, da vse kar ima opraviti z njihovo podporo njihovi ekipi, da je naravnost fenomenalno.”

“Benzema bo zagotovo manjkal nekaj tednov, medtem ko je lahko Di Maria nekoliko bolj občutljiv za poškodbe, ker je eksploziven, hiter in močan igralec, ki vedno igra in trenira v hitrem ritmu. Zaradi tega lahko tudi prej pride do poškodbe pri njemu, kot pa pri drugačnih vrstah igralcev.”

“Coentrao je igral proti CSKA-ju in Marcelo je igral proti Racingu. Vsaka tekma je pomembna za mene in sam verjamem, da je bila tekma proti Racing bolj pomembna, kot tista v Rusiji.”

“Sam si želim, da bi bili moji igralci srečni tako tukaj, kot tudi v svojih reprezentancah. Za vse bi si želel, da bi bili vpoklicani. Albiol me nikoli ni prosil, da naj ga pustim oditi in tudi še nikoli nisva govorila o vsem tem. Moj generalni direktor me je vprašal, če si želim, da bi kdo zapustil ekipo in sem mu rekel, da nočem.”

“Joselu bo na seznamu vpoklicanih igralcev za tekmo proti Rayu. Je pravi napadalec Castille in tisti, ki igra na tem položaju v Castilii. Morata ali ne igra, ali pa igra na levem krilu. Kadar rezervna ekipa igra samo z enim napadalcem, potem to mesto zavzame Joselu.”

“Rad bi, da se Guardiola odloči za to, v kar je prepričan, da je za njega najboljša odločitev. V zvezi s podaljšanjem tem, ali bo podaljšal svojo pogodbo z Barcelono ali ne, pa je to njegova odločitev in ta bo tisti, ki ga bo osrečila.”