X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Rayo Vallecano-Real Madrid

Photobucket

Danes zvečer se bo Real Madrid prvič po devetih letih v gosteh pomeril z Rayo Vallecanom in poizkušal obdržati 10 točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci.

Beli so zmagali zadnjih 13 mestnih derbijev (sedem proti Getafaeju, pet proti Atleticu in enega ravno proti Rayou) in niso izgubili v Vallecasu že od 19. januarja 1997. Prav tako so Madridiste prejele najmanj zadetkov v gosteh (0,55 na tekmo).

STATISTIKA EKIPE
DOMA V GOSTEH
Uvrstitev Točke T Z R P T Z R P
Rayo Vallecano 8 31 11 4 1 6 12 5 3 4
Real Madrid 1 61 12 11 0 1 11 9 1 1

Jose Mourinho je za tekmo med 20 igralcev vpoklical tudi dva mladinca Real Madrida Joseluja in Jesusa. Poškodovani so Altintop, Di Maria, Lass ter Benzema, pravtako pa bo tekmo izpustil turški reprezentant Sahin. Casillas, Alonso in Arbeloa so edini igralci, ki so se pomerili z Rayom na njihovem stadionu, prav tako pa zna biti tekma pomembna za Pepeja, ki je danes dopolnil 29 let in ima možnost za ekipo na 100. uradni ligaški tekmi.

Rayo je zmagal zadnje tri ligaške obračune in je le točko oddaljen od mest, ki vodijo v kvalifikacije za Ligo Evropa in dve točki od kvalifikacij za Ligo prvakov.

Trener domačih Sandoval ne bo mogel računati na poškodovanega Michela, toda vračajo se njihov najboljši strelec Michu (11 golov v 2049 minutah), Arribas in Casado. Real Madrid pa bo moral paziti tudi na Diega Costo, ker zadeva vseskozi odkar je debitiral za Rayo, k kateremu je prišel na posojo iz Atletica.

PREJŠNJA SREČANJA RAYO VALLECANO-REAL MADRID
T Z R P GOLI PREJETI GOLI
Rayo Vallecano 12 3 1 8 14 24
Real Madrid 12 8 1 3 24 14