X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Rayo Vallecano 0-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid se je moral zelo potruditi, da je prišel do novih treh točk na stadionu Vallecas v mestnem derbiju proti Rayo Vallecanu, ki se je do zadnje minute trdo boril in tako še enkrat več dokazal, da je vreden nasprotnik. Sijajen zadetek Cristiana Ronalda s peto je kraljevemu klubu prinesel zmago, ki se lahko v nadaljevanju sezone izkaže za eno od ključnih zmag pri izidu prvenstva.

Kaka, Marcelo in Higuain so začeli v prvi postavi, ki jo je poslal na igrišče Jose Mourinho in igra je bila intenzivna od samega začetka z obeh strani, potem ko sta obe ekipi tudi zaradi slabega igrišča iskali svoje napadalce z dolgimi žogami. Rayo je bili zelo motiviran in je v določenih trenutkih tekme kar pošteno zapretil proti vratom Real Madrida. Varovanci Mourinha niso imel toliko posesti, kot so je vajeni iz drugih tekem in zato nikakor niso mogli razviti svoje običajne igre, kljub temu pa so imeli priložnost za zadetek preko Higuaina, ki pa mu ni uspelo priti mimo vratarja Joela (17. minuta). Sedem minut kasneje je prav tako poskusil Ronaldo s strelom z razdalje, ki pa je le za malo zgrešil domača vrata. Na drugi strani pa je obrambo Reala vseskozi ogrožal Diego Costa, najlepšo priložnost za zadetek pa je imel v 39. minuti Piti, vendar pa je zadel le vratnico in ob polčasu je tako še vedno bil rezultat 0-0.

V drugem polčasu sta obe ekipi še naprej se posluževali dolgih žog v konico napada, ko je Real le prišel do vodstva. Özil je v 54. minuti podal s kot z leve strani ob zmedi v osrčju kazenskega prostora domačih pa se je najbolje znašel Cristiano Ronaldo, ki je iz navidez izgubljenega položaja bil obrnjen stran od gola, tako da se je odločil za udarec s peto, s katerim je zadel spodnji desni kot vrat Raya. Domače je zadetek vidno pretresel in Madridiste so začele prevladovati na igrišču, kar je videl tudi Mourinho, ki je želel že večjo prevlado na sredini, zato je v igro namesto Kakaja poslal Coentraa (60. minuta). Rayo je bil zaradi zaostanka prisiljen zaigrati nekoliko višje, tako da je to pomeni več prostora za Real Madrid iz protinapadov, tako je recimo imel Higuain priložnost za drugi zadetek, potem ko se je znašel ena na ena z vratarjem Joelom, vendar pa je vratar še enkrat obranil njegov strel. V 72. minuti bi Michu skoraj kaznoval napako Sergia Ramosa, vendar pa je streljal čez vrata Casillasa, ki je bil nekaj minut kasneje prisiljen posredovati z odlično obrambo, potem ko je s spektakularnim strelom od daleč poskusil Casado (74. minuta). Minuto kasneje je v igro namesto Higuaian vstopil Callejon. V zadnjih četrtini tekme so domači bolj pritisnili proti vratom Reala, medtem ko je Real svojo priložnost iskal iz protinapadov. Callejon je v 81. minuti zgrešil gol in zadnje minute tekme so bile vse bolj napete. Domači so imeli neverjetno priložnost v 90. minuti, ko se je Armenteros sam znašel pred vrati Reala, vendar pa je zgrešil žogo. Ronaldo je skoraj odločil tekmo v naslednjem protinapadu, a je žoga zletela čez prečko in tako se je končalo pri minimalni zmagi belega baleta.

Stadion: Campo de fútbol de Vallecas (Madrid)
Sodnik: Fernández Borbalán
Rayo Vallecano 0-1 Real Madrid
Ronaldo 54.
RK: Michu 89./Rayo

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com