X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Photobucket

Jose Mourinho je na današnji novinarski konferenci analiziral jutrišnjega tekmo proti Espanyolu in pri tem pohvalil Higuaina in Granera.

“Samo neumen trener bi si želel prodati enega od najboljših napadalcev na svetu (govoril je o Higuainu, op.p.). Morda ni dosegel zadetka na zadnjih nekaj tekmah, vendar pa zaradi tega ni on zameni nič manj poseben in nimam nikakršnega namena, da bi zapustil Real Madrid.”

“Benfica je izgubila osem točk v samo petnajstih dni v portugalski ligi. To se je že zgodilo pred tem in že se bo zgodilo. V nogometu je samo matematika dokončna in vem, da to zveni že ponavljajoče, vendar pa samo matematika določi končni razpored na lestvici. Še naprej si bomo prizadevali, da bi poskušali zmagati naše tekme in ostati na vrhu do samega konca.”

“Najbolj pomembna stvar za nas v tem trenutku je naša tekma proti Espanyolu na Santiago Bernabeu. Espanyol je zelo dobra ekipa in imajo odličnega trenerja. Ne bodo se ustrašili, da ne bi poskušali zmagati na Bernabeu. Odvisno od drugo uvrščene ekipe pa bomo bodisi obdržati ali povečati našo prednost s svojo zmago in mi bomo s tem imeli eno tekmo manj do konca. To je vse o čemer bi morali razmišljati.”

“Vsaka ekipa v Evropi ima igralce, ki trpijo zaradi mišičnih poškodb. To so normalne poškodbe še posebej, če je reprezentanti še igrajo za svoje države. Igralci v klubih imajo za okrevanje določeno rutino, ki je bolj pomembna kot treningi in nekateri igralci prekinejo s to rutino, ko se pridružijo svojim reprezentancam. To ni kritika, vendar pa smo si vsi med seboj različni. Sam bom šel skozi isto stvar, če bom kdaj bil selektor reprezentance. Nekatere poškodbe se zgodilo kar nekaj časa po tem, ko je bila reprezentančna tekma odigrana.”

Photobucket

“Di Maria je poškodovan in je prav tako tudi pomemben v našem stilu igre. Brez njega smo izgubili kakovost. Dela na tem, da bi okreval in ne bi bilo nič nenavadnega, če bi poiskal pomoč pri okrevanju zunaj kluba. Vsi igralci imajo ljudi, ki delajo natančneje z igralci v času poškodb. Kar je pomembno je to, da okreva v najkrajšem možnem času, ker je resnično pustil pečat v ekipi in tako smo drugačni brez njega.”

“Ne vem še kako pripravljen bo Kaka za tekmo. Včeraj ni treniral, vendar pa glede na številne poškodbe, bomo potrebovali vse, ki so na voljo, tako da bomo še videli, ali bo lahko bil pripravljen za 20, 45 ali 90 minut. Bomo videli, kako se bo odzival na treningu.”

“Brez zamere, ampak Real Madrid je veliko boljša ekipa, kot pa je turška reprezentanca. Klubske ekipe so boljše od reprezentance in zato je lažje redno igra za posamezno reprezentanco kot pa za določen klub, ker so ekipe močnejše. To je super novica za nas, da je Sahin dobro opravil svoje delo in lahko bo pokazal še veliko več, če bo še naprej imel dobre priprave in če bo napredoval z ekipo. Smo v položaju, ko se ne moremo šaliti in uporabljati igralce, ki po mojem mnenju v tem trenutku niso tako produktivni kot ostali v ekipi.”

“Granero igra, ker ima odličen karakter in močno osebnost. Je takšne vrste igralec za katerega verjamem, da si Real Madrid ne more privoščiti, da bi ga izgubil. On bi mora tukaj končati svojo kariero. Je simbol tega kar predstavlja Real Madrid in nikoli nas ne pusti na cedilu. Je edini igralec, za katerega bi lahko sam sebe krivil, ker ga ne uporabim toliko, kot si je zaslužil po prvi polovici sezone.”

“Ni mi potrebno nikomur razlagati glede svojega zasebnega življenja, vendar pa iz spoštovanja do kluba vsi vedno obvestimo klub, ko kdo od nas zapusti Madrid. Sam sem povedal predsedniku in generalnemu direktorju, da grem v London. Ni mi potrebno vprašati nobenega od vas za dovoljenje ali da bi vam moral povedati kje sem bil. To je moj problem in od nobenega drugega. V ponedeljek ponovno odhajam in ne mislim, da bi morali izpolniti kakšno dovoljenje za odhod.”

Photobucket