X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid lovi deseto zaporedno zmago v La Ligi

Real Madrid se bo danes na Bernabeu soočil z Espanyolom. Katalonci so dobra ekipa, ki se bori za mesta, ki vodijo v Ligo Europa. Madrižani pa so edina ekipa, ki je zmagala vse tekme v letu 2012 in si danes želijo osvojiti še deseto zaporedno zmago v prvenstvu.

STATISTIKA EKIP
DOMA V GOSTEH
Uvrstitev Točke T Z R P T Z R P
Real Madrid 1st 64 12 11 0 1 12 10 1 1
Espanyol 9th 33 12 6 2 4 12 3 4 5

Real trenutno  na domačem stadionu v povprečju dosega štiri zadetke na tekmo (podatki veljajo za prvenstvo). Veliko igralcev je ta teden imelo reprezentančne obveznosti, ampak ekipa letos še ni izgubila po reprezentančnih premorih. Tako so po reprezentančnih premorih premagali Getafe, Betis, Valencijo, remizirali pa so z Barcelono.

Na listi vpoklicanih za tekmo so se tokrat znašli tudi Sahin, Altintop, Lass in mladinec Morata, zaradi poškodba pa so s seznama odpadli Di Maria, Benzema in Coentrao. Zaradi izpolnjene kvote petih rumenih kartonov bo manjkal tudi Pepe. Gonzalo Higuain lahko danes že 150ič nastopi v belem dresu in to proti ekipi, ki ji je v prvenstvu na zadnjih treh tekmah zabil pet zadetkov.

Espanyol ima za sabo solidno sezono in samo za eno točko zaostaja za mesti, ki vodijo v Liga Europa in štiri točke za mesti, ki vodijo v Ligo prvakov. Sicer na zadnjih štirih tekmah niso uspeli zmagati, vendar so na gostovanjih zmeraj zelo nevarni. Na gostovanjih niso izgubili tekme od 3.12.2011, kljub temu da so v gosteh igrali proti Athleticu, Sevilli in Getafeju.

Espanyol na Bernabeu ni zmagal vse od 21.4.1996, vendar jim to morda lahko uspe letos: posebno nevarnost za vrata Ikerja Casillasa bodo predstavljali Coutinho, Kalu Uche, Romaric, Thievy in Sergio Garcia.

ZGODOVINA TEKEM REALA IN ESPANYOLA V LA LIGI
T Z R P Goli Prejeti Goli
Real Madrid 77 60 13 4 214  64
Espanyol 77 4 13 60 64 214