X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-0 Espanyol

photobucket.com

Real Madrid je dosegel že 85 golov na samo 25. ligaških tekmah, potem ko so beli včeraj proti Espanyolu dosegli novih pet golov ter s tem dosegli deseto zaporedno zmago v španskem prvenstvu. Beli so bili boljša ekipa čez celotno srečanje in so pri tem navdušili svoje navijače na Bernabeu s petardo v mreži Espanyolu, potem ko so zadeli Cristiano Ronaldo, Higuain (2) in Kaka. Svoje prve minute v letošnji La Ligi v dresu prve ekipe Real Madirda pa je dočakal tudi mladi talentirani Morata ter ob tem imel tudi lepo priložnost za zadetek, vendar pa mu je veselje preprečil gostujoči vratar.

Carvalho je začel tekmo v prvi postavi namesto kaznovanega Pepeja in Real Madrid ni začel tekmo tako napadalno kot običajno, vendar pa se Espanyol vseeno zdel utrujen in mu je komaj uspelo sestaviti dve zaporedni podaji. Varovanci Joseja Mourinha so imeli tako popoln nadzor nad potekom tekme in kmalu so si začeli ustvarjati tudi priložnosti za zadetek. Prvi pravi strel je sprožil Cristiano Ronaldo, ki pa je za las streljal mimo vratnice (11. minuta), v 20. minuti pa je sledil še strel Kakaja z roba kazenskega prostora, vendar pa je vratar Casilla obranil njegov strel. V 23. minuti je Real le dosegel prvi zadetek na tekmi, potem ko je gostujoča obramba naredila napako, saj je Rodriguez kar prepustil žogo Realu, in po akciji Özila ter lepi podaji Higuaina je mrežo gostov iz Barcelone načel Cristiano Ronaldo, kar je bil že njegov 30. gol v letošnjem španskem prvenstvu. Gol je še dodatno vzpodbudil Real Madrid in v 38. minuti sta lepo akcijo izvedla reprezentančna kolega Nemčije in sicer se je Özil izkazal v vlogi asistenta, Khedira pa je dosegel svoj sploh prvi gol v španski Primeri Division. Pred koncem prvega polčasa bi lahko beli še povečali prednost preko Higuaina in Ronalda, vendar pa obema ni uspelo zatresti gostujoče mreže in tako je ob polčasu ostalo pri vodstvo Reala z 2-0.

Drugi polčas se ne bi mogel boljše začeti, potem ko je Kaka lepo podal do Higuaina, ki je dosegel tretji zadetek belega baleta. Espanyol je bil povsem nenevaren in tako je Mourinho že ob polčasu v slačilnici pustil Carvalha, ki je imel tudi že en rumeni karton, namesto njega pa je na igrišče poslal mladega Varana. V 66. minuti se je med strelce vpisal tudi izjemno razigrani Kaka. Brazilski zvezdnik je sam prodrl in ob dveh gostujočih branilcih natančno streljal v daljši vratarjev kot. Žoga je v mrežo šla s pomočjo vratnice. Minuto kasneje je v igro vstopil Callejon namesto Özila, ki je prejel stoječe ovacije s strani navijačev na Bernabeu. Kaka je prav tako bil udeležen v akciji za peti zadetek in sicer kot asistent, saj je 12 minut pred koncem tekme lepo podal do Higuaina, ta pa je s svojim drugim golom na tekmi poskrbel, da je na Santiagu Bernabeu odjeknila “petarda”. V zaključku srečanja je Cristiano Ronaldo podal žogo do Morate, vendar je Casilla strel mladinca ubranil (87. minuta).

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Texeira Vitienes
Real Madrid 5-0 Espanyol
Ronaldo 23., Khedira 38., Higuain 47., 78., Kaka 66.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com