X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid: 110 let zgodovine

Photobucket

Real Madrid danes praznuje 110. letnico obstoja in trenutno zaseda prvo mesto na lestvici La Lige in še vedno igra v izločilnih bojih Lige prvakov. Klub je postal vodilni športna institucija vse od njegove ustanovitve leta 1902 in je v tem času bil nagrajen kot najboljši klub 20.stoletja s strani FIFA. Akademija, košarkarska ekipa in Fundacija so preostali oddelki Real Madrida poleg prve nogometne ekipe, zaradi katerih je klub izredno ponosen.

Photobucket

Inovativnost, kakovost, športno obnašanje, uspeh … To je le nekaj besed, ki jih lahko uporabimo za opis zgodovine Real Madrid vse od ustanovitve kluba 6. marec 1902 naprej. Na ta dan je bil imenovan prvi upravni odbor kluba, ki je bil znan kot “Madrid Foot Ball Club” in Juan Padros je bil izvoljen kot prvi uradni predsednik. Kljub temu pa se Juana Palaciosa šteje kot prvega predsednika kluba preden je ta sploh postal “legalizirana”. Uradna oprema kluba je bila sestavljena iz bele majice in belih hlače, kar je bilo določeno v členih akta o ustanovitvi.

Photobucket

Real Madrid je odigrala pomembno vlogo v zgodovini nogometa. Bil je že pionir leta 1904, ko je sodeloval pri ustanovitvi FIFA in mnogo let kasneje je bil eden od klubov, ki so ustanovili Evropski pokal (prehodno tekmovanje današnje Lige prvakov, op.p.), ki še danes velja za najbolj pomembno nogometno tekmovanje na klubski ravni na svetu. Real Madrid je omenjeni naslov do sedaj osvojil kar devetkrat, kar je več kot kateri koli drugi klub na stari celini. Kraljevi klub je prav tako tudi najuspešnejša ekipa v Španiji z 31. ligaških naslovi, prav tako pa je Real osvojil tudi tri naslove Interkontinentalnega pokal, dva naslova v pokalu UEFA, en naslov v evropskem superpokalu, 18 naslovov Copa del Rey, osem naslovov v španskem superpokalu in en naslov v pokalu španske lige.

Photobucket

Na podlagi vse osvojenih naslovov, vrednot, ki jih pooseblja klub in celoten vpliv v svetu nogometa, je Real Madrid leta 2000 prejel prestižno nagrado za najboljši klub na svetu s strani FIFA. Ta klub je navduševal in še vedno navdihuje svoje navijače zahvaljujoč prizadevanjem legend kot so Di Stefano, Puskas, Gento, Amancio, Juanito, Butragueño, Raul, Zidane, Casillas in Cristiano Ronaldo.

Akademija
Mesto Real Madrid (“La Ciudad Real Madrid”) na Valdebebasu je ena od stvari, na kateri je Madridismo lahko najbolj ponosen. Staro mesto za trening ekip Real Madrida na Paseo de la Castellana je bilo v uporabi vse od leta 1960, in novi vadbeni objekti na Valdebebasu so vodilni svetovni primer, kako naj bi zgledali vadbeni centri. Velja za enega najboljših vadbenih centrov na svetu vse od njegovega odprtja v septembru 2005. Mesto Real Madrid se je skozi leta vseskozi razvijal in tako na Valdabebasu domuje 13 ekip iz Realove akademije, vse od ekipe do 9 let pa do druge ekipe Real Madrida, Castille. Prav tako pa je vadbeni center Valdabebas glavni center za treninge prve ekipe.

Photobucket

Valdebebas prav tako vključuje tudi stadion Alfredo di Stefano, imenovan po legendi Real Madrida in na stadionu Alfredo di Stefano igra svoje domače tekme ekipa Castille. Akademija je bila vedno ključni element kluba in je tako vedno ustvarjal odlične igralce, kot je primer Quinta del Buitre, kot tudi Raul in Casillas. Akademija ima v svojih vrstah kakovostne igralce v kateri so vzbudijo klubske in človeške vrednote.

Photobucket

Košarka
Skozi svojo zgodovino je imel Real Madrid več ostalih oddelkov, ki so bili namenjeni za druge športe, kot so atletika, plavanje in dviganje uteži, ampak tisti, ki je obstal vse do danes je oddelek košarke. Košarkarska ekipa Real Madrida je prav tako tudi najuspešnejša ekipa v Evropi, s kar osmimi evropskimi naslovi, prav tako pa se lahko pohvali tudi s 30. ligaškimi naslovi. Ekipa je prav tako tudi osvojila 23 naslovov Copa del Rey (zadnjega je Real osvojil pred manj kot enim mesece, ko so beli v finalu premagali Barcelono), štiri naslove evropskih pokalnih zmagovalcev, en naslov v Koračevem pokalu ter poleg vseh drugih tudi  en naslov ULEB.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

V imenu Kluba navijačev Real Madrid Slovenija želimo Real Madridu še veliko uspešnih sezon ter veliko osvojenih naslovov. Feliz Cumpleaños Real Madrid!