X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Veterani Reala spregovorijo ob 110. obletnici

Alfredo di Stefano

“Obstaja veliko razlogov zakaj je bil Real imenovan za najboljši klub dvajsetega stoletja in zakaj je najbolj prepoznaven klub na svetu, ampak šele ko si del njega, se popolnoma zaveš njegove veličine in zgodovine.”

Ignacio Zoco

“Nikoli ne bom pozabil finala španskega pokala, ki smo ga dobili proti Barceloni na stadionu Vicente Calderon. Pet minut pred koncem je trener Molowny prišel do mene in mi dejal da bom igral. Pred tem sem tri leta bil kapetan ekipe, tisti večer pa je kapetanski trak nosil Grosso. Še bolj sem bil presenečen ko sem ga zamenjal. Grosso mi je izročil kapetanski trak, da sem lahko dvignil lovoriko. To je moj najbolj nepozaben spomin. Nisem si predstavljal česa takšnega od igralca, ki ni potem nikoli več dvignil španskega pokala. “


Paco Gento

“To kar dela ta klub tako velik je dejstvo, da nikoli ne izgine, zmeraj je tu. Vedno je bil in vedno bo, imeniten. Ponosen sem da sem lahko igral za ekipo, ki je osvojila pet zaporednih naslovov Evropskih prvakov. Mislim, da to več ne bo uspelo nobeni ekipi, kar Real Madrid dela poseben in unikaten. Klub je vedno imel predsednike, ki so želeli iti po sledeh Bernabeua in Perez je najboljši med vsemi. Klub je varen v njegovih rokah.”

Santamaria

“Imeli smo možnost predstavljati barve kluba širom sveta. Klub postavlja merila za vse druge. Klub je vedno pokazal športni duh, ne glede na to ali je ekipa izgubila ali zmagala.”

Pachin

“Občutek, ki ga dobiš ko oblečeš majico Reala je isti kot kadar osvojiš naslov Evropskega prvaka. To je najbolj univerzalen klub na svetu, zaradi vseh naslovov, ki jih je osvojil in zaradi kvalitete njegovih igralcev, mnogi med njimi so med najboljšimi v zgodovini: Di Stefano, Puskas, Gento, Kopa, Santamaria, Gordillo, Zidane, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Redondo, Roberto Carlos… Prav tako ima Real izjemno mladinsko šolo… spomnimo se Quinte del Buitre, Raula, Casillasa…”

Amancio Amaro

“Ponosen sem da sem dosegel kar sem. Trdo delo, žrtvovanje in veliko potenja, dokler sodnik ni zapiskal konca tekme. To so vedno bile stvari, ki so opisale tale klub. Rad bi omenil nekaj, kar je zasidrano globoko v nas in kar je Don Santiago Bernabeu vedno znova ponavljal: bodite skromni. Klub je varen v rokah predsednika Florentina Pereza. Ko ga vidim se spomnim na stare čase. Mislim da je na pravi poti in verjamem da bo še povečal veličino kluba.”


Emilio Butragueño

“Moramo biti ponosni na vse pred nami, ki so pomagali, da je tale ekipa dosegla takšen renome. Naša dolžnost je, da ohranimo to dediščino in jo poskusimo izboljšati.”

Aitor Karanka

“Ko enkrat oblečeš dres Reala se zaveš kaj vse predstavlja. Kakor hitro prispeš v klub, te naučijo da ne smeš nikoli odnehati in da moraš poskusiti zmagati vsako tekmo in vsako prvenstvo. Ta klub nikoli ne igra prijateljskih tekem.”