X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

V muzeju Madridskega Reala je na ogled 110 let zgodovine kluba

Muzej Madridskega Reala je lociran na stadionu Santiago Bernabeu in pokriva 110 let zgodovine kluba.  V njem lahko najdemo prve osvojene lovorike kluba in vse preostale trofeje, ki vključujejo tudi trofejo nedavno osvojenega španskega košarkaškega pokala.

Klubski muzej je drugi najbolj obiskan muzej v Španiji. Pred njim je zgolj znameniti Prado. V muzeju lahko najdemo 200 najbolj prepoznavnih trofej, ki jih je osvojil klub, prav tako pa nam je na voljo ogled zgodovine kluba in njegovo spreminjanje do današnjega dne. Obiskovalci se lahko naučijo veliko novega tudi o osemsto igralcih, ki so skozi leta predstavljali barve kluba.

Real Madrid je najbolj čaščen klub na svetu. Nogometna ekipa je osvojila devet naslovov Evropskih prvakov, dva pokala UEFA, tri interkontinentalne pokale, en evropski super pokal, dve trofeji Pequena Copa del Mundo in dva pokala Latinske Amerike. Sobi z osvojenimi trofejami vlada devet lovorik evropskih prvakov, na stenah pa najdemo časopisne članke, spominske plošče in videe, ki prikazujejo legendarne gole od prvega osvojenega naslova evropskih prvakov leta 1956, do zadnjega zadetka leta 2002.

Nagrada za Najboljši klub dvajsetega stoletja, ki jo je Realu triindvajsetega decembra 2000 poklonil Joseph Blatter, je prav tako našla prostor med lovorikami Reala. Enaintrideset osvojenih lovorik za naslov španskega prvaka je prav tako razstavljenih v muzeju, ob njih pa na stenah najdemo tudi članke in fotografije legendarnih nogometašev, ki so sodelovali pri uspehih ekipe.

Najstarejša lovorika Reala je španski pokal iz leta 1908, ki so ga dobili v trajno last, po tem ko so osvojili prvenstvo leta 1905, 1906, 1907 in 1908. To tekmovanje se je začelo na pobudo kluba, ki je vzpostavil stike s Kraljem Alfonsom XIII. Izmed osemnajstih lovorik, ki jih je Real Madrid dobil, ko je osvojil španski kraljevi pokal, ima posebno mesto tista, ki jo je ekipa leta 1980 dobila v finalu proti rezervni ekipi Reala, Castilli in tista, ki jo je Real osvojil leta 2011 proti Barceloni.

V muzeju lahko vidimo tudi lovorike, ki jih je osvojila košarkaška ekipa. Ekipa je osvojila osem naslovov evropskih prvakov, tri interkontinentalne pokale, štiri pokale pokalnih zmagovalcev, 30 naslovov španskih prvakov in triindvajset španskih pokalov. Stene sobe z lovorikami, ki so jih osvojili košarkaši, krasijo fotografije legendarnih košarkašev kot so bili Fernando Martin, Arlauckas, Bodiroga, Corbalan, Luyk in Sabonis.

imageshack.us imageshack.us

imageshack.us imageshack.us