X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Jose Mourinho

Jose Mourinho je spregovoril s predstavniki sedme sile pred jutrišnjo tekmo proti Betisu.

“Trenutno nam gre zelo dobro, ampak skozi zgodovino Reala so nekateri dosegli veliko več od mene. Imam namen še naprej zbirati točke, točke pa pomenijo osvojitev naslovov. Rad bi dosegel več kot sem do zdaj, saj bi si tako prislužil majhen kotiček v zgodovini kluba”

“Jutri bom na igrišče poslal najboljšo možno enajsterico, kljub temu da nas v sredo čaka nova tekma v Ligi prvakov. Nobeden ključen igralec ne bo počival. Menim da je Betis dober nasprotnik. Imajo inteligentnega trenerja, ki se dobro pripravi za vsako tekmo, njihova publika pa jih močno podpira. Vse kaže na težko tekmo.”

“Upam, da bo Benzema jutri lahko igral, vendar ne bomo ničesar tvegali, saj je do konca prvenstva še dva meseca. Zelo dobro trenira in videli bomo ali bo prišel na listo vpoklicanih igralcev.”

“Dobro sem se počutil pri milanskem Interju, vendar sem menil, da moram, če se želim počutiti kot eden večjih trenerjev v zgodovini, na neki točko v moji karieri trenirati tudi Real. Zaenkrat ima moja izkušnja v Madridu veliko pozitivnih stvari in nekaj negativnih, kot vse ostalo v življenju, ampak izkušnja je nepozabna in izjemna, kar mi dovoljuje da sem še boljši v tem kar počnem.”

“Težko je reči kateri so moji najboljši in kateri najslabši trenutki v moji karieri. Če na stvar pogledamo praktično, je najboljše ko osvojiš naslov in najslabše ko izgubiš in npr. ne osvojiš Lige prvakov… Vsaka zmaga je zame dober trenutek in vsak poraz ima grenak priokus. Raje govorim na splošno in naše številke so trenutno dobre: kažejo na to da bomo osvojili naslov. Poskusili bomo nadaljevati z dobrim delom in zmagati v španskem prvenstvu.”

“Imam podporo tistih ljudi, s katerimi delam in vodstva kluba. Vsi imamo isto vizijo. Ne morem se pritoževati glede navijačev. Od njih bi pričakoval več zgolj zaradi igralcev, ne zaradi mene, ali pa zaradi igralcev, ki imajo težave. Želel si bi, da bi ekipo bolj podpirali tudi na gostovanjih. Ampak jaz osebno si od njih ne morem želeti ničesar več. Sem jim zgolj hvaležen.”

“Rad mislim, da bomo osvojili prvenstvo. Če nam to ne bo uspelo, bo to zaradi tega, ker bo Barcelona imela spektakularni niz zmag, nam pa ne bo uspelo nadaljevati z dobrim delom in pravim pristopom. Prvenstvo je še vedno odprto in na voljo je še mnogo točk, mi pa verjamemo da lahko ostanemo na istem nivoju. Ne pravim, da bomo zmagali vse preostale tekme, kajti nekaj tekem bomo zagotovo remizirali in izgubili, vendar bi prvenstvo radi končali na visokem nivoju.”

“Ko govorimo o mladincih, govorimo o kvalitetah in odzivih igralcev. Na svetu ni trenerja, ki na igrišče ne bi poslal mladinca, če bi bil dovolj kvaliteten in bi se na situacijo dobro odzval. Ko se to zgodi, bom srečen, če bom lahko uporabil mladince. Nihče od njih se ni odrezal slabo. Vsi, ki so zaigrali za prvo ekipo so to storili pod različnimi okoliščinami. Petnajst jih je že zaigralo s prvo ekipo, ampak igranje je ena stvar, obstanek v ekipi pa je čisto nekaj drugega. Mladinci imajo veliko potenciala, tako da verjamem da jih bo sčasoma nekaj doseglo prvo ekipo in jim bo v njej tudi uspelo ostati.”

vir: realmadrid.com

prevod: roadman / realmadrid.si