X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Betis-Real Madrid

Real Madrid se po treh letih vrača nazaj na stadion Benito Villamarin, kjer se bo spopadel z Betisom in poizkušal zmagati 10 zaporedno tekmo v gosteh, kar bi bil tudi nov rekord v zaporednih gostujočih zmagah. Letošnjo sezono je Betis izgubil le eno domačo tekmo. toda Jose Mourinho zagotovo ob svoji 100 tekmi na klopi Real Madrida želi svojo prednost pred najbližjimi zasledovalci povečati na 13 točk. Prav tako so beli edina ekipa, ki je zmagala vse ligaške tekme v letu 2012.

STATISTIKA EKIPE
DOMA V GOSTEH
Uvrstitev Točke T Z R P T Z R P
Betis 12 30 12 5 3 4 13 4 0 9
Real Madrid 1 67 13 12 0 1 12 10 1 1

Real Madrid izmed vseh ekip v La Ligi v gosteh prejme najmanj zadetkov: 6 v 12 tekmah (povprečno 0.5 gola na tekmo). Prav tako jim je v primerjavi z 98 ekipami iz 5 najmočnejših evropskih lig uspelo na tujem  največkrat ohraniti mrežo nedotaknjeno.

Jose Mourinho je za tekmo vpoklical 21 igralcev vključno z Benzemajem, ki se vrača po poškodbi in Pepejem, ki zaradi rumenih kartonov prejšnjo tekmo ni smel igrati. Še vedno sta poškodovana Di Maria in Coentrao, Carvalho pa je suspendiran. Prav tako sta med vpoklicanimi Ronaldo in Higuain. Slednji je prav na tem stadionu debitiral pred malo več kot petimi leti in bo poizkušal nadaljevati z dobro igro, katero je uprizoril na zadnji tekmi proti Espanyolu. Cristiano je zadel na zadnjih petih tekmah kluba ter bo prav tako poizkušal zadeti Betisu, kateri je edini klub v La Ligi proti kateremu Ronaldo še ni zadel gola.

Kljub temu, da so šele lansko sezono napredovali iz 2 lige, pa je Betis trenutno na sredini lestvice z isto točkami oddaljen od mesta, ki vodi v Evropska tekmovanja in mesta, ki vodi v 2 ligo. V začetku sezone so bili uvrščeni zelo visoko in z odličnimi igrami so uspeli na tujem poraziti ekipe kot so Athletic Bilbao in Valencia.

Trener Pepe Mel, ki je iz Realovega mladinskega pogona, ne bo mogel računati na suspendiranega Pereiro in poškodovane Maria, Amaya in Ustaritza, toda zelo pomemben obrambni igralec Paulao je pripravljen za igro.