X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Betis 2-3 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je dosegel rekordno deseto zaporedno zmago na gostovanju v La Ligi, potem ko je kraljevi klub včeraj s 3-2 premagal Betis. Za Real sta bila natančno Cristiano Ronaldo (2) in Higuain, potem ko so zaostajali 1-0 in je bil prisiljen spreobrniti rezultat.

Potem, ko je prejšnji teden manjkal zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, se je v začetno postavo znova vrnil Pepe. Özil, Kaka, Ronaldo in Higuain so vodili napad kraljevega kluba, vendar pa so domači vršili pritisk na Realove igralce in tako v 10. minuti prišli do vodilnega zadetka. Domači so začeli protinapad preko Nacha, ki je zaposlil Castra, ki se je se lepo otresel Sergia Ramosa ter podal v sredino kazenskega prostora, kamor je vtekel Molina in žogo neubranljivo poslal pod prečko Ikerja Casillasa. Obe ekipi sta igrali napadalen nogomet in tako konstantno prihajali v kazenski prostor drug drugega, ko je v 25. minuti Higuian izenačil. Özil se je izkazal z odlično globinsko podajo za hrbet domače obrambe, tako da je Argentinec sam stekel proti vratarju Agostu in ob zaključku tudi hladnokrvno dosegel svoj 17. zadetek v letošnjem španskem prvenstvu. Betis je začel igrati bolj obrambno in kraljevi klub je vse bolj prevzemal prevlado. Higuain in Ronaldo sta imela dve lepi priložnosti za vodstvo Reala, vendar pa je ob polčasu ostal rezultat 1-1.

V prvem polčasu se je poškodoval glavni sodnik Iturralde Gonzalez, tako da ga je v drugem polčasu nadomeščal četrti sodnik Gorka Sagués. Obe ekipi sta si prizadevali za zadetek. Real je tako prvič na tekmi povedli v 52. minuti, potem ko je po podaji Marcelao iz neposredne bližine zadel Cristiano Ronaldo. Kljub temu pa je bilo vodstvo Reala kratko, saj je Betis hitro odgovoril in le tri minute kasneje izenačil, potem ko je žoga po kotu domačih prišla do Montera, ta pa je z neubranljivim strelom izenačil. V 60. minuti bi Marcelo skoraj dosegel zmagoviti zadetek, vendar pa je njegov strel obranil domači vratar. Tekma je postala zelo napeta, saj sta si obe ekipi prizadevali doseči tretji zadetek. V 73. minuti je iz kota podal Kaka, v kazenskem prostoru je bil najvišji Ramosa, vendar pa je vratarju Agostu uspelo ubraniti njegov strel z glavo, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Cristiano Ronaldo, ki je tako dosegel že svoj 32. zadetek v tej sezoni La Lige. Po tretjem zadetku je Real še naprej imeli več posesti žoge, vendar pa je tempo igre nekoliko upadel, čeprav je imel Real še nekaj priložnosti za povišanje prednosti. Granero in Callejon sta vstopila v igro namesto Kakaja in Higuaina, Cristiano pa je imel novo lepo priložnost za zadetek, vendar pa je Agostu še enkrat več uspelo ohraniti domače v igri za vsaj remi. V zadnjih minutah je priložnost dobil še Benzema, ki je vstopil namesto Özila, vendar pa je ostalo pri rezultatu 3-2, s čimer se je Real Madrid ob jubilejni 100. tekmi Joseja Mourinha veselili rekordne 10. zaporedne prvenstvene zmage v gosteh.

Stadion: Benito Villamarín (Sevilla)
Sodnik: Eduardo Iturralde González in Gorka Sagués
Real Betis 2-3 Real Madrid
Molina 10., Montero 55.; Higuain 25., Ronaldo 52., 73.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com