X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je danes na novinarski konferenci spregovoril glede jutrišnje povratne tekme osmine finala Lige prvakov proti CSKA Moskva.

“Česar se najbolj bojim je to nogometa, ker po svoji naravi izdajalski in je vedno dovolj prostora za presenečenja. Najboljše ekipe ne zmagajo vedno in rezultat 1-1 s prve tekme nam daje misliti, da bo tekma težka. Ruske ekipe so vedno močne in se znajo braniti. Imam izkušnje z njimi in se zato popolnoma zavedam težav, ki jih bomo lahko imeli proti, zato sem poskusil, da bi se tega zavedali tudi moji varovanci. Moramo prikazati resno predstavo.”

“V nogometu ni čudežev, so pa presenečenja. Če bo CSKA zmaga bo to zato, ker je igral zelo dobro ali ker bi mi igrali slabo. Raje sem optimističen in mislim, da bomo zmagali v tem dvoboju. Moja prihodnost ni odvisna od tega dvoboja, razen če me moj klub odpusti.”

“Naše znanje nam daje vedeti, da smo vsi pomembni v tej ekipi. Vsak od nas ima svoje poslanstvo v okviru kluba in zato se moramo potrudili za narediti nekaj pozitivnega. Vsi smo enaki tukaj, od trenerja do delavcev, ki skrbijo za opremo.”

“Ta ekipa je odigrala 19 tekem Lige prvakov v zadnjih dveh letih, pri čemer smo izgubili le tekmo, za katero tako vsi veste. Naša samozavest je visoka in se bojimo ničesar in nikogar. Vedno je težko v Ligi prvakov, ker se pomeriš proti najboljšim ekipam iz vsake države. Nismo obsedeni z ničemer in nimamo nobenega kompleksa manjvrednosti. Želimo igrati in osvojiti ta naslov.”

“Menim, da morajo vsi na igrišču dati svoj maksimum. Da bi bil trener miren, morata biti zraven Higuain in Benzema. Ne skrbi me ničesar, saj sta ob v vrhunski formi.”

“Vidim, da je vsaka ekipa močna v napadu iz standardnih položajev. Prav tako smo tudi mi in tako vseskozi dosegamo zadetke iz standardnih položajev. Ob prekinitvah se je težko braniti, vendar pa smo vseeno tudi sami dosegli kar nekaj zadetkov iz njih.”

“Chelsea je izgubil s 3-1, vendar pa lahko napravi preobrat na svojem stadionu, kjer so močni in so zmagali svoje zadnje dve tekmi. Zelo mi je všeč Napoli in sposobni so doseči nekaj zadetkov. Škoda, ker bom zamudil prenos tekme v živo, saj bomo igrali sami ob istem času. V zvezi z dvobojem Inter Milan-Olympique Marseille pa menim, da so prve boljši in da prav tako lahko spreobrnejo rezultat. Z vsem spoštovanjem do Marseilla in Zidana, bo navijač za Inter.”