X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho


Jose Mourinho je pred jutrišnjo tekmo z Malago spregovoril z novinarji.

“Želim si, da bi Bernabeu bil poln vsak večer, tudi takrat, ko igramo proti na papirju slabšim nasprotnikom v španskem kraljevem pokalu. Naši navijači in njihov strast naredita Real iz Madrida za tako mogočen klub. Moja naloga je da poskrbim, da imajo moji fantje najboljše možne pogoje za uspeh. Vse to pa je odvisno od podpore navijačev, ki te podpirajo tudi, ko morda narediš napako. To je moja naloga. Nočem in ne bom kritiziral nikogar. Trenutno imamo možnosti, da osvojimo dve veliki tekmovanji, ali morda vsaj eno od njiju … Lahko pa se zgodi, da ne bomo osvojili nobenega. Vložki so zares veliki.”

“Malaga je dobra ekipa, z dobrimi igralci in izkušenim trenerjem, ki je med svojim službovanjem v Madridu svoje delo opravil z odliko. Trenutno so na četrtem mestu španskega prvenstva, kar je po vložkih, ki so jih opravili pred sezono, tudi razumljivo. Lahko bi nas premagali na domačem stadionu v španskem pokalu. Prav tako je bilo za Real zelo zahtevno tudi gostovanje v Malagi. Osredotočiti se moramo zgolj na nas, medtem ko smo lansko leto čakali na rezultate drugih. Vsaka tekma, ki jo zmagamo, nas pripelje korak bližje željenemu cilju. Prepričan sem, da nas jutri čaka težka tekma.”

“APOEL je prišel v četrtfinale Lige prvakov zaradi tega, ker je zmagal v osmini finala. Na tej točki tekmovanja ne moreš govoriti o boljših in slabših ekipah. Spoštovati moramo našega nasprotnika in niz iger, ki so jih pokazali do sedaj. Sicer zgodovinsko gledano niso tako uspešni, kot ostale ekipe, ampak v skupinskem delu tekmovanja so se odrezali odlično. Ekipa se je to leto odlično razvila in je premagala tako Porto kot Lyon. Imajo manjši status kot ostale ekipe, s katerimi bi se morda lahko srečali. Tekma med Interjem iz Milana, ki sem ga takrat vodil, in APOELom se je lani končala z remijem. Vsaka ekipa, ki gostuje v Nikoziji, bo imela veliko težav.”

“Nekaj je igrati eno tekmo na teden, igranje treh zaporednih tekem pa je nekaj čisto drugega. V španskem prvenstvu, bodo zraven Reala in Barcelone, imele še kar tri ekipe zelo natrpan urnik, če se želijo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje Lige Europa. Kar pet španskih ekip, bo imelo zelo natrpan koledar, vendar je to zgolj v dobro španskega nogometa, saj se reprezentanca potem lahko dlje časa pripravlja na Euro 2012.”

“Mislim, da bo Di Maria lahko začel s treningi naslednji teden, tako da ne bomo tvegali ničesar. Konec marca in ves april bo zelo zahteven, zato si želimo Di Mario dobro pripraviti na ta natrpan ritem prihajajočih tekem.”

“Sahin je ena izmed možnosti za menjavo Xabija Alonsa. Jutri bo del ekipe. V zadnjih nekaj tednih je napredoval. Nadaljevati mora z dobrim delom, vedno pa kaže da je pravi profesionalec. Tukaj bo ostal tudi naslednjo sezono, takrat pa se bo od njega pričakovalo veliko več. Imamo zaupanje v njega. Govorice o njegovem odhodu so zgolj govorice.”

“Vsi podpiramo Abidala. Če bi se lahko jutri javno izrazila podpora Abidalu, bi moja ekipa to storila. Ob takšnih stvareh ni klubskih razlik. Ta mladi mož si zasluži, da ima izjemno življenje, saj je naredil veliko za šport. Na to dejstvo mora biti ponosen. Pred sabo ima še celotno življenje in veselilo me bo, če bo lahko ponovno igral nogomet. Če mu bo ta nesreča to preprečila, mu vseeno želim dolgo in srečno življenje.”