X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predsednik Apoela navdušen nad sanjskim žrebom

Na tekmi Apoel – Chelsea v letu 2009

Vse sanje se morajo enkrat zaključiti, je povedal navdušen predsednik APOELa, Phivos Erotokritu, po tem, ko jim je žreb v četrtfinalu Lige prvakov za nasprotnika določil Real iz Madrida.

Predsednik nogometnega kluba APOEL FC, je bil navdušen nad dejstvom, da se bo njegova ekipa  četrtfinalu Lige prvakov lahko pomerila z Madridskim Realom – ob tem je povedal tudi, da se zaveda, da je njegova ekipa sicer izrazit “outsajder” na tem dvoboju, vendar bo vseeno dala vse od sebe.

“Madrid je največji klub v Evropi,” je povedal Erotokritou. “Za nas je čast zgolj biti v tej fazi tekmovanja in čast nam je igrati proti klubu kot je Real. Še posebej ker je prva tekma na Cipru – ves Ciper bo spremljal dogajanje na tej tekmi. To je res nekaj izjemnega. Vemo, da nimamo veliko možnosti, ampak poskusili bomo izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Nimamo ničesar za izgubiti.”

Redkokdo je APOELu pripisoval preboj iz skupine, ki je vključevala FC Zenit St Petersburg, FC Porto in FC Shakhtar Donetsk. Ciprčani so se iz skupine vseeno prebili kot prvi in so s tem postali prva ekipa iz Cipra, ki se je uvrstila med 16 najboljših ekip v Evropi.

“Do sedaj smo se odrezali fantastično,” še pove Erotokritou. “Živimo sanje, ampak tudi sanje se morajo enkrat končati – takšno je pač življenje. Ampak poskusili bomo iz te tekme izvleči kar se le da. Uspelo nam je nekaj neverjetnega, nekaj kar se ne more več ponoviti. Ampak za nas je to bilo res izjemno leto. Izkušnje, ki smo jih dobili, izjemni ljudje, ki smo jih spoznali, ekipe, ki smo jih videli, način na katerega drugi igrajo nogomet, vse je resnično izjemno.”

Ali lahko torej APOELu uspe majši čudež? “Zakaj ne? Igra enajst igralcev proti enajstim drugim. Sicer je med kakovostjo ene in druge ekipe prepad, ampak nikoli ne veš. Prepričan sem, da si bodo igralci zmage želeli še bolj, sedaj ko vedo kdo je njihov nasprotnik. Nikoli še niso imeli priložnosti igrati proti ekipi takšnega kova. Včasih lahko navdušenje in želja po zmagi premagata vse ovire.”

Vir: UEFA.com