X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Malaga

photobucket.com

Nogomet ni vedno najbolj pošten in to je na svoji koži občutil tudi Real Madrid. Ekipa Joseja Mourinha si je s prikazanim zaslužila zmago proti Malagi, ki je izenačila v samem dodatku drugega polčasa iz prostega strela. Bele je v vodstvo po strelu z glavo popeljal Benzema, za goste pa je zadel Cazorla. Kljub temu ima Real Madrid še naprej 8 točk prednosti pred drugo uvrščeno ekipo La Lige, zaradi česar ta remi ni nič kaj tragičen.

Mourinho se je tokrat odločil, da bosta v prvi postavi zaigrala Lass in Benzema, prvi na mestu desnega bočnega branilca ter drugi na mestu napadalca. Malaga je igral pogumno taktiko na Santiago Bernabeu, pri čemer si je dobro podajala žogo in preprečevala Real Madridu, da bi pokazal ves svoj potencial. Gosti so imeli prvo priložnost preko Rondona, vendar pa se je z odlično obrambo izkazal Iker Casillas. V 14. minuti je strel Isca zgrešil gol Reala in od takrat naprej so varovanci le začeli prevladovati in tako je v 27. minuti bil Benzema tisti, ki je bil blizu zadetka, vendar pa je gostujoči vratar Caballero obranil njegov strel. Francoski napadalec je v 35. minuti le zadel, potem ko je Cristiano Ronaldo z leve strani na drugo vratnico poslal uporaben predložek, kjer je gostujoča obramba povsem pozabila na Benzemaja, ki je z glavo zadel prazno mrežo Malage. Malaga je še naprej ohranjala posest žoge, vendar pa pri tem ni predstavljala večje nevarnosti za vrata Reala.

Po odmoru je Malaga izgubila na svoji hitrosti in Real je vse bolj kontroliral potek srečanja. Poleg tega so beli imeli tudi več priložnosti za zadetek, vendar pa jim je povečanje prednosti preprečeval vratar Caballero, ki se je med drugim izkazal tudi s fantastično obrambo po strelu Ronalda. V 66. minuti je v igro namesto Kakaja vstopil Callejon, ki bi že dve minuti skoraj lahko dosegel zadetek z glavo. Po odličnem prodoru Ozila je imel novo priložnost za povišanje prednosti Benzema, ki pa mu ni uspelo zadeti. Real Madridu ni uspelo ukrotiti “zveri”, kar je dalo dodatne motivacije Malagi. Prav ob koncu tekme so se pojavile polemike, ko sodnik ni piskal najstrožje kazni v korist Reala, potem ko je bil Marcelo zaustavljen na nepravilen način znotraj kazenskega prostora (85. minuta). Mourinho je v igro ob koncu poslal še Granera in Higuaina, medtem ko je bil Mathijsen prisiljen izbiti žogo pred Callejonom (89. minuta). Ko je že vse kazalo na nove tri točke Reala, je Cazorla v 92. minuti z roba kazenskega prostora vrhunsko izvedel prosti strel, saj je žogo poslal v gol ob samem stičišču prečke, pri čemer je bil Casillas povsem brez moči in beli so tako zapravili dve točki v primerjavi z največjimi tekmecem v boju za naslov prvaka.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Ayza Gámez
Real Madrid 1-1 Malaga
Benzema 35.; Cazorla 92.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com