X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Villarreal-Real Madrid

Po nepričakovanem domačem spodrsljaju z Malago se Beli balet odpravlja na El Madrigal. Bodo Madridčani proti skromni Rumeni podmornici zopet stopili na zmagovite tire?

Varovanci Joseja Mourinha so pred “mrkom Cazorla” nanizali kar 11 zaporednih zmag v La Ligi. V tem trenutku imajo pred večnimi tekmeci iz Katalonije zgolj 5 točk prednosti, a slednji so svoje v 29. kolu z zmago nad Granado že opravili. “Z ekipo delamo specifično. Ljudje so že govorili o slavju v La Ligi, toda trener je stalno opozarjal, da lahko pride do neodločenega izida, kot se je to zgodilo v nedeljo. Odlične igre so nam prinesle točkovno prednosti in v tem ritmu želimo nadaljevati,”  je pred tekmo razmišljal pomočnik Joseja Mourinha, nekdanji obrambni igralec Reala, Aitor Karanka.

Bo šok terapija na domači klopi uspela?

Po porazu z Levantejem v nedeljo so se vodilni pri Villarealu odrekli uslugam dotedanjega trenerja Joseja Fransisca Moline. Na vroči stol je dan kasneje sedel Miguel Angel Lotina, ki se bo z moštvom skušal izogniti izpadu iz elitne španske lige. Trenutno jih do Racinga in cone izpada ločijo pičle tri točke. “Villareal je pomembna ekipa v Španiji. Položaj ni udoben, vendar imam ekipo, ki me vznemirja. Izziv je pravi,” je takoj po ustoličenju povedal novi trener Lotina.

STATISTIKA OBEH EKIP V LETOŠNJI LA LIGI 
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto Št. točk T Z R P T Z R P
Villarreal 17. 27 13 5 6 2 14 1 3 10
Real Madrid 1. 71 14 12 1 1 13 11 1 1

Še vedno brez Rossija, Real bo pogrešal Di Mario

Domači bodo tudi tokrat morali igrati brez svojega najboljšega napadalca Guiseppeja Rossija, ki je zaradi poškodbe kolenskih vezi odsoten že od oktobra. Računati ne bodo mogli niti na izkušenega Carlosaa Marcheno, saj je proti Levanteju pordečel. Jose Mourinho nestprno pričakuje vrnitev odličnega argentinskega krilnega napadalca Angela Di Marie. 23 letnik je že začel trenirati z moštvom, a ga tokrat na zelenici še ne bomo videli.

“Na Guardiolo se ne oziramo”

Karanka se je na tiskovni konferenci Reala obregnil tudi ob izjavo trenerja Barcelone Pepa Guardiole, ki je trofejo za letošnjo izvedbo že poslal v Madrid, češ, da Blaugrana realnih možnosti nima več. “Ljudje v nogometu večkrat nekaj izrečejo, v kar dejansko sploh ne verjamejo. Z Guardiolo se ne obremenjujemo, nadaljevali bomo z našim delom kot smo to počeli do sedaj. Moral bi se zavedati svojih besed, toda za nas to ni pomembno. Imamo solidno prednost in opravljamo odličen posel.”

DOSEDANJE TEKME VILLARREAL-REAL MADRID V LA LIGI
T Z R P DG PG
Villarreal 12 2 3 7 8  20
Real Madrid 12 7 3 2 20 8

Ronaldo zadel večkrat kot celotna ekipa Villareala

Luči žarometov bodo zopet usmerjene v portugalskega superzvezdnika. Zaradi točkovne prednosti Reala je borba za naslov nekoliko poniknila, zato pa je v ospredju dvoboj za takoimenovanega Pichichija, najboljšega strelca španskih nogometnih zelenic. Lionel Messi je s hat-trickom proti Granadi Ronaldu vrgel rokavico in slednji bo nekoliko slabšo obrambo Villareala zagotovo želel izkoristiti za izboljšanje osebne statistike. Trenutno z 32 zadetki za Argentincem zaostaja za dva gola.

Gal Zbačnik/Šport TV