X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Real Sociedad

Real Madrid danes na Bernabeu gosti Real Sociedad. Morebitna zmaga bi Realu omogočila, da obdrži prednost kar šestih točk v prvenstvu. Ekipa Joseja Mourinha ne bo smela računati na suspendiranega Ozila, Lassa in Pepeja, prav tako pa zaradi poškodb manjkajo Di Maria, Callejon in Carvalho. Real Sociedad  se bo na tej tekmi boril predvsem za oddaljitev od cone izpada.  

Real Madrid v tem koledarskem letu še ni izgubil ligaške tekme, do sedaj je desetkrat zmagal in dvakrat remiziral. Na teh tekmah je Real uspel zabiti 34 zadetkov, medtem ko jih je prejel 10. Na domačem igrišču je na petih odigranih tekmah, zmagal kar petkrat in remiziral zgolj enkrat. Na domačem igrišču so igralci Reala zadeli 21krat, kar pomeni, da so uspeli zabiti več kot tri zadetke na tekmo, medtem ko so jih dobili zgolj pet.

STATISTIKA EKIPE
DOMA V GOSTEH
MESTO TOČKE P W D L P W D L
Real Madrid 1st 72 14 12 1 1 14 11 2 1
Real Sociedad 14th 33 14 6 4 4 14 3 2 9

Albiol, Coentrao in mladinca Jese ter Tomas Mejias, so prišli na listo vpoklicanih igralcev. Poškodovani Di Maria, Callejon in Carvalho, bodo tekmo izpustili, prav tako na tekmi ne bo supsendiranih Pepeja, Ozila in Lassa.

Z 90 doseženimi zadetki na 28ih ligaških tekmah, je Real Madrid najbolj efektivna ekipa v Evropskih prvenstvih. Do sedaj je uspelo zadeti kar štirinajst igralcev Reala, na lestvici najboljših strelcev ekipe pa vodijo Cristiano Ronaldo, Higuain in Benzema, ki so skupaj zadeli kar 64krat (več kot kateri koli napadalni trio v Evropi)

PREJŠNJA SREČANJA MED REALOM IZ MADRIDA IN REAL SOCIEDADOM
P W D L GF GA
Real Madrid 64 45 16 3 160 53
Real Sociedad 64 3 16 45 53 160

Baski imajo na svojem računu trenutno 33 točk in so devet točk oddaljeni od cone izpada. V dvanajstih odigranih tekmah v letu 2012, so Baski uspeli zmagati petkrat, enkrat so remizirali, šestkrat pa so izgubili. V gosteh so v tej sezoni zmagali trikrat, remizirali dvakrat, izgubili pa devetkrat.

Trener Phillipe Montanier ne more računati na poškodovana Elustonda in Estrado, lahko pa računa na napadalca Agirretxeja in Carlosa Velo, ki sta v tej sezoni dosegla šest in osem zadetkov.

Prejšnjo sezono je ekipa Reala na Bernabeu premagala Real Sociedad z rezultatom 4 – 1.  Za beli balet so zadeli Kaka, Ronaldo (dvakrat) in Adebayor. Na gostovanju pri Sociedadu je v tej sezoni Real zmagal z rezultatom 1 proti 0. Strelec edinega zadetka je bil Higuain.