X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Real Sociedad

photobucket.com

Real Madrid je včeraj nasul mrežo Real Sociedada z zadetki in tako utrdili svoje vodstvo v La Ligi, potem ko so za bele zadeli dvakrat Cristiano Ronaldo (s čimer je dosegel že 101 zadetek v La Ligi), dvakrat Karim Benzema in enkrat Gonzalo Higuain.

Varane in Kaka sta tokrat zasedla mesti v prvi postavi namesto poškodovanega Pepeja in Ozila, medtem ko se je Mourinho prav tako odločil, da bo v napadu skupaj uporabil tako Higuaina kot tudi Benzemaja. Real Sociedad je začel tekmo previdno in je komaj kaj napadal, medtem ko so Madridiste nenehno poskušale doseči zadetek. Belim je to uspelo že v 6. minuti, ko je Benzema podal z desne strani Higuainu na rob kazenskega prostora, ta pa je takoj streljal s “prve” kot radi rečemo in z natančnim strelom matiral gostujočega vratarja Brava. Cristiano Ronaldo bi skoraj dosegel drugi zadetek Real v 28. minuti, vendar pa je njegov strel obranil Bravo. Že naslednjo veliko priložnost je imel Ronaldo v 30. minuti, vendar pa je z glavo streljal mimo gola. Kar Portugalcu ni uspelo v 28. minuti in 30. minuti, pa mu je uspelo v 32., ko ga je Kaka je najprej z globinsko podajo lepo zaposlil, tako da se je Ronalda sam znašel pred gostujočim vratarjem in ga nato tudi z diagonalnim strelom rutinirano premagal iz neposredne bližine ter tako povišal prednost na 2-0. To je bil že 100. zadetek Ronalda na 92. tekmi v La Ligi. Real Sociedad je delal kar je lahko, da bi obdržal bele na “varni” razdalji, vendar pa je kmalu prišel še tretji zadetek v mreži gostov iz San Sebastiana. Tako je pet minut pred odmorom Xabi Alonso s fantastično dolgo žogo v napadu našel Benzemaja, ki je mojstrsko lobal vratarja Brava. Že v naslednji minuti pa je zadetek dosegel tudi Real Sociedad, potem ko je s strani sprožil strel Prieto, pri tem pa je Ramos želel blokirat strel z glavo ter s tem spremenil smer žogi, ki je tako presenetil Ikerja Casillasa in zatresla Realovo mrežo.

Na začetku drugega polčasa je Khedira našel samega Benzemaja, ki je znova poslal žogo prek Brava v mrežo gostov (49. minuta). Že nekaj minut kasneje je Ronaldo po podaji Higuaina dosegel še peti zadetek Reala na tekmi, ob enem pa je bil to tudi že 35. zadetek Ronalda v letošnji sezoni španskega prvenstva (56. minuta). Po tem zadetku se je ekipa belega baleta nekoliko sprostila, s čimer so gostje lahko nekajkrat celo prišli v kazenski prostor Casillasa, vendar pa njegova vratar nikoli niso bila pretirano ogrožena. Tako je Casillas obranil tudi strel Griezmanna in Mourinho, ki zaradi kazni ni smel sedeti na Realovi klopi, se je odločil, da v igro namesto Khedire in Benzema pošlje Sahina in Coentraa. Portugalski igralec je bil kmalu po vstopu blizu šestemu zadetku ekipe, vendar pa je cilj zgrešil le malo. V 80. minuti je igro zapustil tudi Cristiano Ronaldo, namesto katerega je nekaj minut igre dobil tudi zelo talentirani mladi igralec Castille, Jese. Nekaj minut kasneje je imel priložnost za zadetek Varane, vendar pa so njegov strel z glavo gostje izbili iz golove črte. Beli balet je v zadnjih minutah tekmo rutinirano pripeljal do konca, potem ko so misli že začele uhajati proti torkovi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Apoelu iz Nikozije.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Javier Turienzo Álvarez
Real Madrid 5-1 Real Sociedad
Higuain 6., Ronaldo 32., 56., Benzema 40., 49.; Prieto 41.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com