X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid lovi 200. zmago v Evropskih pokalih

Real Madrid je prva ekipa, ki lahko osvoji 200. zmago v Evropskih pokalih.

Realu iz Madrida manjka zgolj še ena zmaga, da doseže nov mejnik – 200 zmag v Evropskih pokalih. Možnosti za ta izjemen dosežek nima nobena druga ekipa, saj je Real edina ekipa, ki je v Evropskih pokalih odigrala kar 344 tekem. Nobeden drug klub ni igral v toliko finalih Evropskih pokalov in zmagal toliko tekem, kot je to uspelo Realu iz Madrida.

Real Madrid je vknjižil prvo zmago v Evropskih pokalih 8.9.1955, ko je premagal Servette (2-0). Nekaj mesecev kasneje je Real osvojil tudi prvi Evropski naslov, ko je s 4 – 3 premagal Stade Reims.

Merengueji so osvojili prvi naslov Evropskih prvakov, Evropski prvaki pa so ostali kar pet sezon zaporedoma. Do današnjega dne je Real dosegel devet naslovov Evropskih prvakov in ima na računu kar 199 zmag v omenjenem tekmovanju. Realu sledi Bayern Munchen, ki je zmagal 141-krat, Barcelona, ki ima na računu 133 zmag, Manchester s 132. zmagami in AC Milan s 119-timi.