X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

APOEL 0-3 Real Madrid

photobucket.com

APOEL se je uspešno borili do vse 74. minute na tekmi proti Real Madridu, čeprav pri tem niso imeli nobene priložnosti za zadetek in so večino časa preživeli na svoji polovici pred svojim golom. Beli so v zadnjih 15. minutah tekme le potrdili veliko premoč, potem ko je dva zadetka prispeval Benzema, enaka pa rezervist Kaka.

Nuri Sahin je bil tokrat novi obraz v začetni postavi belega baleta, potem ko je zamenjal kaznovanega Xabija Alonsa, medtem ko sta v napadu prav tako skupaj začela tudi Higuain in Benzema. APOEL je v prvih minutah ob bučni podpori svojih navijačev nekoliko pritisnil proti vratom Reala in poskušal ogroziti Casillasa, vendar pa je Real Madrid bil discipliniran v obrambi ter je tako mirno prenesel ta pritisk in postopoma sam začel prevzemati nadzor nad igro. Domači vratar Chiotis je v 8. minuti obranil poskus Benzemaja, še bolj pa se je izkazal v 12. minuti, ko je s kakšnih 13. metrov nevarno poskusil z volejem Özil. Nato je v 16. minuti po levi strani prebil domačo obrambo Coentrao, ki je žogo poslal Higuainu, a slednji ni bil dovolj precizen pri strelu z glavo in ostalo je pri rezultatu 0-0. V 27. minuti je Cristiano Ronaldo prav tako poskusil s strelom iz strani, vendar pa je Chiotis še enkrat več rešil svojo ekipo pred rezultatskim zaostankom. V 33. minuti je Ronaldo podal na levi strani do Sahina, ta pa je podal v sredino do samega Benzemaja, ki pa je s slabih petih metrov zgrešil prazen gol. Zadnjo priložnost v prvem polčasu je po podaji Özila imel Ronaldo, ki pa je streljal mimo desne vratnice.

Real Madrid je po odmoru še naprej imel večino časa žogo v svoji posesti, prav tako pa je z hitrejšo igro poskušal razbiti disciplinirano obrambo domačih. Že v drugi minuti nadaljevanja je Benzema sprožil mojstrski strel, vendar pa je žoga če za malo zletela preko prečke vratarja Chiotisa. V 63. minuti sta Kaka in Marcelo vstopila namesto Higuaina in Coentraa, da bi še dvignila hitrost Realove igre ter s tem predstavljala večjo nevarnost za domači gol. 2 minuti kasneje sta imela po prostem strelu priložnost za zadetek Ozil in Ramos, vendar pa je domačim branilcem uspelo razčistiti situacijo, v 70. minuti pa je zunanji del mreže domačih zatresel Benzema. V 74. minuti pa je Realu le uspelo zadeti, potem ko je Kaka prejel žogo na levi strani in nato poslal oster predložek pred vrata, kjer je najvišje skočil Benzema in z zadetkom z glavo popeljal Real v zasluženo vodstvo. Zadetek je spodrezal krila domačim, medtem ko so si varovanci Joseja Mourinha želeli še več zadetkov. Chiotis je v 75. minuti obranil nevaren strel Ronalda. Osem minut pred koncem je Marcelo na levi strani lepo preigral domačo obrambo, nato pa je s povratno podajo odlično zaposlil Kakaja, ki je z desnico povišal na 0-2.  V 85. minuti je v igro namesto Sahina vstopil še Granero. V 90. minuti je z drugim zadetkom na tekmi Benzema postavil končni rezultat na tekmi, potem ko je Özil po hitri akciji podal pred vratar z desne strani.

Povratna tekma bo na sporedu že naslednjo sredo na stadionu Santiago Bernabeu, ki pa bo glede na rezultat na Cipru tako rekoč le še formalnost, razen če se ne zgodi pravi mali čudež. Real Madrid je z zmago 0-3 v Nikoziji vknjižil že svojo jubilejno 200. zmago v Evropskem pokalu, kar mu je uspelo kot prvem v tem najprestižnejšem klubskem tekmovanju v Evropi.

Stadion: GSP Stadium (Nikozija, Ciper)
Sodnik: Felix Brych (NEM)
APOEL 0-3 Real Madrid
Benzema 74., 90., Kaka 82.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com