X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Polaganje temeljnega kamna za otok Real Madrida

Predsednik Real Madrida Florentino Perez in njegova visokost šejk Saud Bin Saqr Al Qassimi, sta položila temeljni kamen za počitniški otok Real Madrida, ki bo nastal v Združenih arabskih emiratih. Pričakuje se, da bo omenjeni otok imel en milijon obiskovalcev na leto in bo vključeval tudi tematski park, prvi nogometni stadion, ki bo odprt na morje, številni športne objekte, luksuzne hotele in še veliko drugih stvari. V sam projekt je bilo vložena kar eno milijarda ameriških dolarjev.

Prav tako so bili prisotni na slovesnosti poleg Florentina Pereza še član upravnega odbora Real Madrida Nicolas Martin-Sanz, generalni direktor Jose Angel Sanchez, direktor za institucionalne odnose Emilio Butragueño in direktor prve ekipe Zinedine Zidane. Na slovesnosti pa je bilo še več kot 200 gostov in blizu 100 novinarskih poročevalcev iz celotnega sveta.

Cilj odprtja letovišča je načrtovan za leto 2015, kot prvi športno počitniški otok v Aziji. Po dogodku je Florentino Perez skupaj s celotno delegacijo Real Madrida in še vrsto ostalimi pomembnimi ljudmi iz arabskega sveta, bil gost v palači šejka Al Qassimija na prijetnem kosilu.

Florentino Perez
“Naš klub je bil ustanovljen pred 110. leti in postopoma je postal univerzalna legenda. Počitniški otok Real Madrida se odlično prilega v naše globalne želje institucije, ker smo v Real Madridu trdno prepričani, da meje ne bi smele obstajati v nogometu, niti v športu na splošno. Želimo spremeniti te odličen del sveta v mesto, ki si zasluži, da se družijo ljudje različnih narodnosti skupaj s svojo fascinacijo do športa, do nogometa in do Real Madrida. Počaščeni in ponosni smo na to, kar smatramo kot velik izziv in za kar čutimo neizmerno odgovornost.”

“Povezanost Real Madrida z emiratom Ras al-Khaimahom je sinonim za vodstvo, veliko profesionalnost, uspeh in to očitno krepi našo blagovno znamko in povečuje naš ugled po vsem svetu. Prav zaradi tega bi rad poudaril tesno sodelovanje in veliko predanost s katero se je ta sen začel reševati, še zlasti tistih, ki so odgovorni v podjetju RAK Investtment in v nogometnem managementu Al Marjaan. Real Madrid in vlado Ras al-Khaimah sta delali zelo trdo in intenzivno, da bi ta otok postal pravi zgled sodelovanja.”

“Danes je poseben dan za vso družino Real Madrida. Zaradi naša prisotnosti na Bližnjem vzhodu in v Aziji smo brez dvoma močnejši, vendar pa smo zaradi tega še posebej bolj priljubljeni. Počitniški otok Real Madrida bo v ponos vsem našim navijačem.”

Šejk Saud Bin Saqr Al Qassimi
“To je razburljiv projekt v sodelovanju z vodilno svetovno blagovno znamko. Ponosni smo, da smo bili izbrani s strani Real Madrida. Cenimo njihovo vizijo in imamo milijon razlogov za optimizem. Čestitam Florentinu Perezu za njegovo vizijo in zaradi tega kamor pelje ta klub. To bo spremenilo Združene arabske emirate. Pripravljeni smo izkoristili napredek in milijone obiskovalcev, ki bodo prišli na počitniški otok Real Madrida.”

Louis Armand
“Nogomet nenehno raste na Bližnjem vzhodu. Real Madrid ima več kot 300 milijonov navijačev po vsem svetu in več kot polovica jih živi v Aziji. S tem bomo približali Real Madridu tem ljudem, ki bodo tako lahko spoznali klub še boljše. Blagovna znamka Real Madrida je ikona v svetu.”