X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-2 APOEL

photobucket.com

Real Madrid je z včerajšnjo impresivno zmago 5-2 proti APOEL-u na stadionu Santiago Bernabeu samo potrdil napredovanje v polfinale Lige prvakov, potem ko so beli že na prvi tekmi slavili s 3-0. Kraljevi klub na poti v finale čaka dvoboj proti staremu znancu Bayernu München.

Kljub zmagi s 3-0 na prvi tekmi četrtfinala najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja, Jose Mourinho tudi tokrat na začetku na igrišče poslal močno postavo, kjer je Sahin začel na sredini igrišča in Varane skupaj s Pepejem na centralnem branilskem položaju. Beli so prevladovali že od samega začetka, medtem ko je APOEL samo čakal na svoji polovici igrišča. Higuain je imel prvo priložnost že v drugi minuti tekme, ko je streljal le za malo mimo gola, še dve minuti kasneje pa je gostujoči vratar Pardo obranil strel Cristianu Ronaldu. V 26. minuti so beli le našli pot do prvega zadetka, ko je iz bližine po podaji Marcela s strani, žogo potisnil v mrež APOEL-a kdo drug kot Cristiano Ronaldo. Tudi po prejetem zadetku APOEL še naprej ni predstavljal nobene nevarnosti za Casillasa, kar pa gre predvsem zasluga močnemu pritisku Reala. V 37. minuti se je med strelce vpisal še Kaka, ki je iz dobrih dvajsetih metrov dosegel res izjemen zadetek. Znova je bil Marcelo tisti, ki je sodeloval v akciji, saj je lepo nase potegnil dva igralca APOEL-a, nato pa žogo podal Kakaju, ki je malce z leve strani zadel v desni zgornji Apoelovega gola. V 41. minuti je Kaka po lepi akciji z Ronaldom zadel še vratnico in ostalo je pri vodstvu Reala z 2-0.

Na začetku drugega polčasa je v igro namesto podajalca pri dveh zadetkih, Marcela, vstopil Callejon, v 53. minuti pa je prišel na za Marcela v drugi polovici leta in Di Maria nadomesti Higuain na 53-minutni znamko. Albiol je prišel v igro namesto Granera tik pred je Manduci uspelo po lepi akciji premagati Casillasa (67. minuta), kar je še dodatno vzpodbudilo goste iz Cipra, da bi izenačili rezultat sredi Madrida. V 75. minuti je nalet gostov ustavil Cristiano Ronaldo, ki je zabil fantastičen zadetek s prostega strela z leve strani v nasprotni zgornji kot Apoelovih vrat, kar je bil njegov 8. zadetek v letošnji Ligi prvakov. V 80. minuti je Jose Callejon po podaji Di Marie z desnico povišal na 4-1, Apoel pa je že v enem naslednjih napadov dobil enajstmetrovko po prekršku Altintopa na Adornom, strel iz bele točke pa je uspešno izvedel Esteban Solari, sicer mlajši brat Santiaga Solarija, ki je med leti 2000 in 2005 igral za Real Madrid. Nov fantastičen zadetek pa je v 84. minuti dosegel še Di María, ki je prodrl do roba kazenskega prostora in s sijajnim lobom postavil končni rezultat 5-2.

Real Madrid se je tako prepričljivo z rezultatom 8-2 drugo leto zapored uvrstil v polfinale Lige prvakov, kjer se bodo beli pomerili za vstopnico v finale, ki ga bo gostila münchenska Alianz Arenaz, pomerili z nemškim Bayernom.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Gianluca Rocchi (ITA)
Real Madrid 5-2 APOEL
Ronaldo 26., 75., Kaka 37., Callejon 80., di Maria 84.; Manduca 67., Solari 82./11-m

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com