X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo izboljšal svoj rekord asistenc

Photobucket

Cristiano Ronaldo v tej sezoni ne blesti le pri doseganju zadetkov, potem ko je na 30. ligaških tekmah dosegel že kar 37 zadetkov, ampak je prav tako tudi že presegel svoj rekord asistenc v eni sezoni La Lige. Portugalski napadalec je tako v tej sezoni prispeval že 10 asistenc, kar je največ od njegovih treh sezonah v Real Madridu.

Na zadnji ligaški tekmi proti Osasuni se je Ronaldo podpisal pod svojo deseto asistenco v letošnji La Ligi, s čimer je tudi tretji najboljši asistent španskega prvenstva, takoj za svojima moštvenima kolegoma Özilom (14 asistenc) in Di Mario (13 asistenc). Proti Osasuni je tako Cristiano prvo asistenco prispeval po podaji z leve strani z levico na drugo stran kazenskega prostora, kjer je Benzema mojstrsko dosegel zadetek s strelom iz prve. Nato pa je praktično na isti način podal prav tako z levico pred vrata na glavo Higuainu, ki je tako dosegel svoj 101 zadetek v dresu Real Madrida. Po teh dveh podajah je “CR7” izboljša svoj rekord asistenc v La Ligi, potem ko je v lanski sezoni v prispeval 9 asistenc.

Photobucket

Ob tem je potrebno omeniti napredek Portugalca v številu asistenc po prihodu na stadion Santiago Bernebeu. V svojem prvem letu pri kraljevem klubu je v La Ligi prispeval štiri asistence, v drugem letu pa je nato podvojil svoj dosežek in prispeval že devet asistenc. V tej sezoni je še napredoval in zbral že 10 asistenc, pri čemer je za zadetek največkrat podal Benezmaju in sicer štirikrat.

ASISTENCE CRISTIANA RONALDA V LA LIGI 2011/12
Krog Tekma Strelci
3 Real Madrid 4-2 Getafe Benzema (3-1)
7 Espanyol 0-4 Real Madrid Higuain (0-1)
7 Espanyol 0-4 Real Madrid Callejon (0-3)
8 Betis 4-1 Real Madrid Higuain (1-0)
8 Betis 4-1 Real Madrid Kaka (2-0)
14 Real Madrid 4-1 Atletico Di Maria (2-1)
23 Real Madrid 4-2 Levante Benzema (4-2)
28 Real Madrid 1-1 Malaga Benzema (1-0)
31 Real Madrid 1-5 Osasuna Benzema (1-0)
31 Real Madrid 1-5 Osasuna Higuain (1-5)

Photobucket