X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid na lovu za peto zaporedno zmago v obdobju petnajstih dni

Real Madrid bo na današnji tekmi proti Valenciji poskusil vknjižiti peto zaporedno zmago v obdobju zadnjih petnajstih dni. Valencija trenutno zaseda tretje mesto prvenstvene lestvice, v prvem delu sezone pa je na Mestalli proti Realu izgubila z rezultatom 3 – 2.

STATISTIKA EKIPE
Doma V gosteh
Mesto Točke T Z R P T Z R P
Real Madrid 1. 78 15 13 1 1 15 12 2 1
Valencia 3. 48 15 7 4 4 15 6 5 4

Do konca prvenstva je zgolj še osem tekem, Real pa ima pred drugouvrščeno Barcelono šest točk prednosti. Od preostalih osmih tekem, bodo štiri odigrane na Bernabeu, začenši z današnjo tekmo proti Valenciji, sledijo pa ji še domače tekme proti Sportingu, Sevilli in Mallorci.

Jose Mourinho je vpoklical 21 igralcev, med njimi tudi Khediro in Arbeloo, ki proti APOELu ni zaigral. Sergio Ramos zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ne sme igrati, Lass in Carvalho pa na seznam vpoklicanih igralcev nista prišla zaradi odločitve trenerja. Na prejšnjih dveh tekmah je Cristiano Ronaldo uspel zabiti dva čudovita zadetka, ob tem pa Cristiano postaja tudi vse boljši podajalec. Portugalec je v La Ligi zabil že 37 zadetkov, kar je zgolj 3 manj od 40ih zadetkov, ki jih je zabil v lanski sezoni.

Slabši niz Valencije (en remi in trije porazi) se je končal z veličastno zmago s 4 – 0 proti AZ Alkmaarju. V želji po igranju v Ligi prvakov se bo Valencija krčevito borila, da obdrži tretje mesto na prvenstveni lestvici. Bivši Madridista Roberto Soldado je v letošnji izvedbi La lige uspel zabiti 16 zadetkov. Za Valencijo igrata tudi bivša igralca Reala, Parejo in Canales.

SREČANJA REALA IN VALENCIJE V LA LIGI
T Z R P DG PG
Real Madrid 76 58 9 9 180 71
Valencia 76 9 9 58 71 180