X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 0-0 Valencia

photobucket.com

Kljub tem, da so beli igrali po svojih najboljših močeh čez celotno srečanje, pa Real Madridu ni uspelo premagati Valencije, deloma zaradi odlične predstave vratarja Guaite in tudi zaradi nekaj slabih odločitev sodnika. Prav tako je tudi Casillas prikazal nekaj odličnih obramb ob lepih priložnostih Valencije, vendar pa so bile Madridiste na splošno boljše in kljub remiju ostajajo na prvem mestu La Lige.

Albiol in Khedira sta začela v prvi enajsterici Joseja Mourinha, kjer je prvi zamenjal Sergia Ramosa, ki ni imel pravice nastopa zaradi kartonov. Ronaldo, Benzema in Higuain so še enkrat več zaigrali skupaj v napadu in si tudi ustvarili nekaj nevarnih priložnosti, kjer je bila zagotovo najlepša s strani Ronalda, ki je v 8. minuti z močnim strelom zadel vratnico. Štiri minute kasneje je Ronaldo prisilil Guaita, da je obranil njegov nevaren strel in Valencia si je prav tako tudi sama začela ustvarjati priložnosti pred vrati Casillasa. Cristiano Ronaldo je imel znova lepo priložnost v 18. minuti, ko je bil sam pred gostujočim golom, vendar pa je Guaita še enkrat več obranil njegov strel. Varovanci Emerya bi prav tako lahko povedli, potem ko je Ricardo z glavo zadel zunanji del vratnice (25. minuta), devet minut kasneje pa je Casillas čudežno obranil strel Piattija. Izid je tako po prvem polčasu ostal nespremenjen 0-0, največ zaslug zato pa gre na račun razpoloženega Guatie in Casillasa.

Na začetku drugega polčasa je v igro namesto Higuaina vstopil Di Maria in po vsega nekaj sekund na igrišču je že lepo našel Ronalda, njegov diagonalni strel pa je Guaita odbil v kot. Di Maria je poživil napad Reala in tako pomagal ustvarjati hitrejše prehode v napad, vendar pa je bila Valencia trdna v obrambi in ob enem nevarna v napadu, kjer je v enem od njih zapretil Tino Costa, ki je s 30 metrov zadel stičišče prečke in vratnice. Real Madrid je vedel, da si ne more privoščiti, da bi na svojem stadionu izpuščal dragocene točke in je vse stavil v napad. Di Maria je imela dvojno priložnost v 60. minuti, vendar pa je bil znova na mestu odlični Guaita. Štiri minute kasneje je Benzemaja znotraj kazenskega prostora Victor Ruiz zgrabil z rokami od zadaj in ga spravil na tla, vendar pa sodnik ni dosodil strela iz enajstih metrov. V 69. minuti je Ronaldo sam stekel proti vratom gostov, na robu kazenskega prostora pa ga je dohitel branilec Victor Ruiz, ki ga je pohodil od zadaj, tako da je Portugalec padel v kazenski prostor, piščalka sodnika Closa Gómeza pa je še enkrat ostala nema. Ker Real še vedno ni dosegel zadetka se je Mourinho odločil za zamenjavo Khedire s Kakajem (71. minuta). V 76. minuti je Di Maria mojstrsko streljal z roba kazenskega prostora, vendar pa je sijajni Guaita z zadnjimi atomi odbil žogo  prek vrat. Pritisk Reala se je stopnjeval. Ronaldo je v 78. minuti podal do samega Benzemaja, vendar pa je njegov strel odbil Guaita. Francoz je odbito žogo še enkrat poskušal spraviti v mrežo še z glavo, a je bil Guaita znova na mestu. Valencia je začel izkoriščati več prostora, ki ga je puščal Real Madrid s tem, ko je želel doseči zadetek, zaradi česar je bil Casillas prisiljen obraniti lepo priložnost Albe. Real Madrid je do samega konca poskušal zadeti, kjer pa je zatajil znova tudi sodnik, potem ko je Victor Ruiz še enkrat na več kot očitno nepravilen način podrl Ronalda v kazenskem prostoru ob prekinitvi, a tudi tokrat sodnik ni pokazal na belo točko. Di Maria je imel zadnjo priložnost na tekmi in s tem tudi zmago, vendar pa je bil njegov strel prešibak in Guaita je z lahkoto obranil obranil njegov strel.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik:
 Clos Gómez
Real Madrid 0-0 Valencia

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com