X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Karanka

Pred derbijem med Real Madridom in Atletico Madridom, ki bo v sredo ob 22:00, je za novinarje spregovoril pomočnik Mourinha, Aitor Karanka.

“V situaciji v kakršni so, Atletico rabi točke če želijo naslednjo sezono igrati v Evropi. Ta želja po točkah in kvaliteta njihovih igralcev bosta tekmo naredili težko. Vsak teden je do konca manj tekem in vsaka točka postaja pomembnejša. Dobro smo in naši igralci so v najboljši formi in so že osredotočeni na igranje. Zavedamo se kako pomembne so tri točke.”

“Verjamemo v delo, ki ga opravljamo vsak dan. Delamo zato, da navdušimo Madridiste in ne verjamem, da kdo izmed igralcev in trenerjev dvomi v Mourinha. Zaupamo igralcem, ne dvomimo v delo, ki ga delamo in rezultati govorijo sami zase. Kdaj zmagaš tekmo, toda trdo delo ni vedno dovolj za zmago, četudi delaš dobro. Tako razmišljamo že leto in pol in nihče ne bo spremenil našega razmišljanja. Zadovoljni smo z ekipo, kako igra in kako se obnaša. Vsak dan delamo za zmago tako velikega kluba kot je Real Madrid, tako dobrega osebja kot ga ima Jose Mourinho in vrhunskih igralcev, ki igrajo za klub.”

“Atletico rabi točke. So dobra ekipa in njihov trener, Simeoine, ima karakter. Vse to dela to tekmo zelo izenačeno. Zadnja leta dobro igramo na njihovem stadionu toda še vedno bo izjemno težko. Naredili so spremembo na mestu trenerja in Simeone je imel karakter že kot igralec. Ima odlično zgodovino s klubom. Do sedaj so dosegli odlične rezultate z njim, saj so se prebili v polfinale Lige Evropa.”

“Ne mislim, da smo utrujeni zaradi zmage 5-1 v Pamploni ali 3-0 v Ligi prvakov. Ne verjamem, da smo utrujeni. Na tekmah kjer naj bi bili utrujeni smo vedno bolje igrali v drugem polčasu. Ekipa je igrala na zmago na treh tekmah kjer smo remizirali, pač nam ni uspelo zmagati. Naši igralci so v izvrstni formi.”

“Podpora Madridist je bila osnova za naše izjemne rezultate. Podporo, ki so nam jo izkazali na prejšnji tekmo kaže na vez med ekipo in navijači, kar bo imelo ključno vlogo do konca sezone. Podpora publike nam da vedno nekaj več. Vedo kaj je na kocki za ekipo in to kažejo s svojo podporo na zadnji tekmi in aplavzom, ko je ekipa zapuščala zelenico.”