X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Atletico Madrid 1-4 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je imel včeraj pred začetkom mestnega derbija le še eno točko prednosti pred Barcelono, vendar pa je ta prednost po koncu tekme znova zrasla na štiri točke. Pri tem gre največja zahvala prav gotovo Cristianu Ronaldu, ki je dosegel sedmi hat-trick v letošnji La Ligi, s čimer je dosegel 40. gol v prvenstvu ter s tem tudi izenačil svoj lanski strelski rekord. Poleg Ronalda se je v zaključku tekme med strelce vpisal še Callejon, Falcao pa je bil edini strelec za Atletico.

Coentrao je tokrat začel v obrambi na levi strani, medtem ko je v prvi postavi začel na sredini tudi Kaka. Po prepovedi igranja prejšnji konec tedna zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, pa je v osrčju obrambe znova zaigral od prve minute tudi Sergio Ramos. Začetek tekme je bil zelo napet, s čimer se je potrdil sloves mestnega derbija. Atletico je vršil pritisk v napadu in strmel k hitrim prehodom, medtem ko je Real Madrid poskušal zadržati posest žoge. Že v drugimi minuti srečanja je Di Maria poskusil s strelom od daleč, zaradi česar se je moral vratar Courtois prvič potruditi, na drugi stran pa je strel Falcaa znotraj kazenskega prostora pravilno blokiral Coentrao (9. minuta). Posest žoge je postala postopoma izenačena, vse dokler Atletico v 25. minuti ni prejel gola. Iz prostega strela je z močnim in natančnim strelom v zgornji levi kot domačega vratarja zadel nihče drug kot Cristiano Ronaldo, kar je bil njegov jubilejni 50. gol v tej sezoni. Real je po zadetku zaigral nekoliko mirnejše, medtem ko je Atletico še vedno pritiskal in iskal izenačujoči gol. Beli so izkoriščali prostor, ki so ga domači pustili na svoji polovici igrišča, ko so poskušali doseči zadetek, in tako je Benzema v 32. minuti zgrešil z glavo le za nekaj centimetrov. Tik pred polčasom pa je nevaren strel Ronalda v kot odbil vratar Courtois in ostalo je ob polčasu pri minimalnem vodstvu belega baleta.

Özil je na začetku drugega polčasa vstopil v igro namesto Kakaja in Madridiste so same diktirale svoj ​​ritem tekmi, vendar pa jim ni uspelo doseči gola. Sledila je kazen s strani Atletica, potem ko je Adrian poslal natančen predložek v kazenski prostor, kjer je bil v skoku najvišji Falcao (55. minuta). Takoj zatem je Real odgovoril s silovitim naletom proti vratom Courtoisa, medtem ko so domači poskušali znova zadeti iz protinapada. V 68. minuti je Cristiano Ronaldo še enkrat naredil razliko med obema ekipama iz Madrida, potem ko je s še enim močnim strelom od daleč zadel z leve strani in tako utišal domače navijače. Portugalec je s tem dosegel 300. gol Real Madrida, odkar je na trenerski stolček sedel Jose Mourinho. Ta gol je povsem podrl igro Atletica, ki si je nato le s težavo ustvaril kakšno nevarno priložnost, na drugi strani pa se Real ni zaustavil le pri dveh golih in tako iskal še naslednjega, ki je prišel v 83. minuti. Godin je v kazenskem prostoru zrušil Higuaina,  ki je pred tem v igro vstopil namesto Benzemaja, najstrožjo kazen pa je hladnokrvno izvedel Ronaldo in dosegel svoj 40. gol v letošnji La Ligi. V 84. minuti je Callejon zamenjal Di Mario in le štiri minute kasneje se je tudi on vpisal med strelce, potem ko ga je lepo na desni strani našel Ronaldo.

Stadion: Vincente Calderon (Madrid)
Sodnik: Delgado Ferreiro
Atletico Madrid 1-4 Real Madrid
Falcao 55.; Ronaldo 25., 68., 83./11-m, Callejon 88.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com