X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Real Madrid – Sporting Gijon

Real Madrid bo do konca prvenstva igral še šest final. Cilj ekipe je osvojiti prvenstvo, ki je po zmagi na mestnem derbiju še za korak bližje. Ekipa Reala želi ta vikend vsaj obdržati prednost štirih točk pred drugouvrščeno Barcelono, s katero se bo Real spopadel naslednjo soboto. Danes se bo Real pomeri ls Sportingom, ki nujno potrebuje tri točke, da se izogne izpadu v drugo ligo. Sporting je na zadnji tekmi uspel premagati  letos odlični Levante, tako da se ga ne sme podcenjevati. Real Madrid v letu 2012 še ni izgubil tekme  in tega ne namerava storiti danes.

STATISTIKA EKIPE
DOMA V GOSTEH
MESTO TOČKE P W D L P W D L
Real Madrid 1 82 16 13 2 1 16 13 2 1
Sporting 19 28 16 5 4 7 16 2 3 11

To bo tretja tekma Reala v šestih dneh, vendar se ekipa ne sme izgovarjati na utrujenost. Jose Mourinho je v ekipo vključil 20 igralcev, med njimi tudi vratarja Castille, Jesusa. Xabi Alonso bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov tekmo izpustil, Lass, Carvalho in Altintop pa bodo tekmo izpustili zaradi odločitve Mourinha.

Cristiano Ronaldo je proti Atleticu zadel impresiven “hat-trick”, s čimer je ševilo doseženih zadetkov povišal na 40 in je na dobri poti, da v tej sezoni postavi še en rekord. Morda bo to storil že danes.

Sporting je v prejšnjem kolu premagal petouvrščeni Levante, ki je presenečenje letošnje sezone. Sporting si je zmago zagotovil v zadnjih štirih minutah. To je bila prva zmaga Sportinga na zadnjih šestih tekmah, na ostalih petih tekmah so uspeli doseči zgolj en remi.

Trenerju Sportinga, Javierju Clementeju, bosta na voljo Canella in Trejo, srečanje pa bodo zaradi poškodb izpustili Carmelo, Gregory, Egurem, Mendy in Pedro Orfila. Bivši Madridisti, Rivera in David Barral bosta tekmo zaradi odločitve trenerja spremljali s tribun.

Srečanja Reala in Sportinga v prvenstvu
P W D L GF GA
Real Madrid 40 27 10 3 96 29
Sporting 40 3 10 27 29 96